Euronews Romania

Euronews va deschide postul tv Euronews Romania

Canalul internațional de știri Euronews a anunțat în urmă cu scurt timp că își va extinde rețeaua și pe teritoriul României.

Euronews România va fi realizat în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București și face parte, aparent, dintr-un proiect mai amplu de extindere, având în vedere lansările Euronews Albania și Euronews Georgia din ultimii doi ani, precum și anunțul lansării Euronews Serbia.

CEO-ul Euronews, Michael Peters s-a declarat “foarte mândru” de “proiectul ambițios” care se prevede. El declară “România are o piață de media foarte competitivă, cu mai multe canale de știri. Însă noi credem că Euronews România va livra, cu obiectivitate, echilibru și acuratețe, o ofertă care lipsește momentan din peisajul media al țării.”

“Credem că prin livrarea de jurnalism de calitate către un public care are nevoie de asta mai mult ca oricând, Euronews Romania nu este doar o realizare jurnalistică, ci și una educațională.”, a declarat rectorul Universității Politehnica București, Mihnea Costoiu.

Universitatea Politehnica București explică într-un comunicat de presă cum va funcționa noul post tv.


Euronews România este primul proiect de acest tip lansat în Uniunea Europeană și va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente: UPB Sigma TV.


Ediția în limba engleză a Euronews este deja disponibilă pentru milioane de români, însă noul proiect își propune să aducă publicului local un mix relevant de știri europene difuzate în limba română.


Noul canal de știri va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți din toată România, dar și de la Bruxelles, care vor lucra conform valorilor Euronews precum independența, imparțialitatea și linia editorială „All Views” (Toate Perspectivele) a canalului.

Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajați la nivel local. Redactorul-șef al canalului românesc va fi recrutat de Euronews și va fi angajat al stației mamă.

Euronews va înființa și prezida un comitet editorial. Acesta va defini, în special, orientările editoriale strategice, linia editorială și echilibrul general al programelor, în conformitate cu valorile fundamentale ale mass media (precum independența editorială, libertatea de exprimare, imparțialitatea, etc.).


UPB se va baza pe competența, experiența, precum și pe abordarea multiculturală și pluralistă a Euronews pentru a lansa această nouă televiziune.

Euronews va distribui conținut către Euronews România, care va fi difuzat pe platformele mass media românești alături de conținutul original produs de canalul local. Euronews România va utiliza preponderent conținutul editorial al Euronews care se referă la Europa, în timp ce Euronews va prelua conținutul realizat local în articolele referitoare la România.” – se arată în comunicatul UPB.

Euronews este un canal de știri internațional de top și una dintre cele mai cunoscute și mai de încredere mărci de știri care operează în întreaga Europă. La nivel mondial, Euronews este difuzat în 160 țări și distribuit în aproape 400 de milioane de case – inclusiv în 67% din locuințele din Uniunea Europeană și Marea Britanie.

În fiecare lună, Euronews ajunge la aproximativ 150 milioane de oameni, atât pe canale TV, cât și platforme digitale, conform Global Web Index (Q1, 2020).


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *