Skip to content

Echipa filmului “Trei kilometri până la capătul lumii”, pe covorul roșu la Cannes

foto: captură France TV

Singurul film românesc prezent anul acesta în competiția oficială Cannes 2024, Trei kilometri până la capătul lumii, regizat de Emanuel Pârvu, are prima proiecție la 15.00, ora Franței, la Grand Théâtre Lumière.

Așa cum se obișnuiește, echipa filmului a defilat pe covorul roșu, spre sala de cinema. Au fost prezenți regizorul Emanuel Pârvu, producătoarea și co-scenarista Miruna Berescu, și actorii Bogdan Dumitrache, Valeriu Andriuță, Ciprian Chiujdea și Ingrid Micu-Berescu. Pe fundalul acestui moment s-au auzit câteva fragmente de manele, probabil parte din coloana sonoră a filmului.

Emanuel Pârvu este pentru prima dată în competiție ca regizor, dar a mai fost prezent la Cannes ca actor, alături de Cristian Mungiu, cu filmul Bacalaureat.

Emanuel Pârvu/ foto: captură France TV

Chiar dacă ora la care a fost programată premiera filmului nu este una de vârf, iar fotografii prezenți la festival nu s-au înghesuit la acest covor roșu, fără vedete internaționale, sala era deja plină în momentul în care echipa a intrat, în aplauzele publicului.

Într-un interviu pentru Cultura la dubă, regizorul Emanuel Pârvu vorbește despre povestea filmului, cariera sa, precum și de așteptările legate de Cannes.

În cursa pentru Palme d’Or se luptă cu o serie de cineaști de prestigiu mondial, precum Francis Ford Coppola, Yorgos Lanthimos, Paolo Sorrentino, Paul Schrader sau David Cronenberg.

Ultimele filme românești selectate au fost R.M.N., regia Cristian Mungiu (2022), La Gomera, regia Corneliu Porumboiu (2019) și Bacalaureat, regia Cristian Mungiu și Sieranevada, regia Cristi Puiu – ambele în 2016, singurul an cu două prezențe românești în competiția oficială.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *