De luni vor fi permise spectacolele în aer liber

Președintele Klaus Iohannis a anunțat azi o nouă serie de măsuri de relaxare, începând cu 1 iunie. Printre acestea, va fi permisă organizarea evenimentelor în aer liber.

Însă, bineînțeles, nimic nu va mai fi ca înainte. Organizatorii trebuie să respecte reguli stricte de distanțare socială.

În primul rând, numărul maxim de persoane admis la un eveniment în aer liber este de 500.

Condiția este ca aceștia să fie așezați pe scaune, așadar nu vor fi permise concerte cu publicul stând în picioare. Scaunele vor fi distanțate astfel încât persoanele necunoscute să nu stea unele lângă altele.

La intrare se va face controlul temperaturii și vor fi puse la dispoziție metode de dezinfectare.

Printre primii care își anunțaseră intenția de a organiza spectacole în aer liber se numără Teatrul Național București, care comunicase încă din perioada de izolare că spectacolele se vor juca vara, pe acoperișul teatrului.

De asemenea, președintele TIFF, Tudor Giurgiu, a declarat pentru Cultura la dubă că organizatorii TIFF vor face tot posibil ca festivalul de film să aibă loc, respectând regulile. Deocamdată, numărul spectatorilor este limitat la 500, însă există așteptarea ca acesta să crească la 1000 de persoane, dacă nu va exista un nou val de îmbolnăviri în perioada următoare.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *