Daniel Sandru

Daniel Șandru, consilier județean PNL, a fost numit manager interimar al Operei Naționale din Iași

foto: facebook/ Daniel Șandru

Ministerul Culturii a anunțat în această după-amiază că Daniel Șandru este noul manager interimar al Operei din Iași, după suspendarea lui Beatrice Rancea, pusă sub control judiciar.

Daniel Șandru este politolog și predă la Universitatea “Petru Andrei” din Iași. În același timp, este consilier județean PNL în Iași.

El a fost secretar de stat și coordonator al Departamentului Centenar în subordinea Cancelariei Prim-ministrului Guvernului României (2016-2017) și fost director al revistei de cultură „Timpul”, fondată în 1876 (2014-2017).

De asemenea, el a coordonat Programul Centenar al Primăriei Municipiului Iași, pentru realizarea căruia a primit „Meritul Academic”, cea mai înaltă distincție a Academiei Române.
 
„Opera Națională Română din Iași are nevoie de un factor de echilibru în această perioadă a grelelor încercări pentru instituție. Îmi doresc ca acest interimat să aducă un dialog mai bun între angajații Operei, dar și o mai eficientă administrare a atribuțiilor manageriale.

Noul manager interimar are experiența necesară pentru a gestiona într-un timp destul de scurt provocările sesizate de cele 2 controale efectuate de către corpul de control la această instituție și să se asigure că, prin intermediul departamentului artistic, publicul ieșean, și nu numai, se bucură de producții culturale la cel mai înalt nivel’’, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Conform legii, un interimat nu ar trebui să dureze mai mult de 120 de zile, însă tot conform legii, ministerul nu poate organiza un concurs public pentru ocuparea funcției de director, până când nu va exista o decizie judecătorească definitivă în cazul lui Beatrice Rancea, ceea ce ar putea dura ani de zile.

Prin urmare, este posibil ca interimatul să fie prelungit până la clarificarea situației managerului.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *