Claudiu Bleont

Claudiu Bleonț: “Beatrice Rancea este un om de cultură, nu o interlopă.” Cosette Chichirău, deputat USR: “Solicit demiterea lui Beatrice Rancea.”

foto: Simion Buia

Actorul Claudiu Bleonț, fostul soț al lui Beatrice Rancea, manager al Operei Naționale Iași, sare în apărarea acesteia, după ce Rancea a fost percheziționată și audiată de către procurorii DIICOT.

Beatrice Rancea este anchetată în cadrul unui dosar care prevede organizarea unui grup infracțional și delapidare de fonduri publice. Aceasta a fost pusă ieri sub control judiciar.

Claudiu Bleonț susține că nu este normal ca Beatrice Rancea să fie tratată ca un infractor și critică autoritățile care au chemat presa la momentul perchezițiilor. Bleonț și Rancea sunt în același timp colegi de partid, în PNL. Claudiu Bleonț a candidat la Primăria comunei Beliș, din județul Cluj.

“Mi se pare total deplasat felul în care s-a procedat cu Beatrice Rancea, cu atât mai mult că o acțiune secretă a DIICOT nu vine mână în mână cu presa.

Beatrice Rancea este un om de cultură, nu o matroană de bordel, nu este traficantă de carne vie, nu este o narco- traficantă, nu face parte dintr-un grup terorist, nu este o interlopă.

A fost și va rămâne (indiferent de rezutatul anchetei, cea mai bună directoare a Operei Naționale Române IAȘI) recunoscâdu-i-se de către cetățenii orașului, spectatorii fideli artei lirice și baletului, cât și de oamenii de cultură din România aportul de excepție adus vieții culturale ieșene și românești!

Dacă a greșit, cu știință sau fără știință, va hotărî justiția, (mai ales că în ultimii ani au fost la verificarea operei ieșene, atât Corpul de Control al Primului Ministru cât și Curtea de Conturi, care nu au incriminat-o cu absolut nimic) – (nr. informație falsă, Corpul de Control a găsit 140 de nereguli privind conducerea Operei Naționale Iași) daaaar, să faci această total nejustificată mascaradă, semnalează alte interese.

Nici Dragnea nu a fost săltat cu mascații și a vrut să îngenuncheze România, dosarul 10 august este clasat, iar o femeie, manager cultural de excepție, persoana publică cred că putea fi chemată (și se prezenta sigur) pentru a răspunde, chiar și judiciar (păstrând prezumția de nevinovăție până la soluționarea dosarului) acuzelor aduse.” – a scris Claudiu Bleonț într-o postare publică pe facebook.

Pe de altă parte, deputatul USR de Iași, Cosette Chichirău, îi cere ministrului Bogdan Gheorghiu să o demită pe Beatrice Rancea.

Cosette Chichirău, deputat USR de Iași/ foto: facebook

“Este momentul ca la Opera Națională din Iași să se facă dreptate!

După 14 luni de luptă cu mafia Rancea, artiștii abuzați și familiile acestora merită o gură de aer, un strop de normalitate și de bun simț în această instituție acaparată complet de grupul infracțional condus de Beatrice Rancea.

Solicit Ministrului Culturii demiterea cu celeritate a managerului Rancea precum și a grupului său de susținere, oameni puși cu mâna pe funcții fără legătură cu pregătirea lor și plătiți din bani publici în schimbul devotamentului față de manager.” – a scris Cosette Chichirău pe pagina sa de facebook.

În tot acest timp, ministrul Culturii nu a reacționat cu privire la scandalul în care este implicată Beatrice Rancea, în continuare manager al Operei Naționale Iași.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu/ foto: Adrian Scutariu
Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu/ foto: Adrian Scutariu

De asemenea, Ministerul Culturii nu a făcut publice rezultatele anchetei Corpului de Control, trimis în luna octombrie 2020, în ciuda faptului că publicația noastră a solicitat acest lucru în repetate rânduri, fiind vorba de acces la informații de interes public, privind conducerea unei instituții de cultură, finanțată din bani publici.

Și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, este coleg de partid cu Beatrice Rancea.

Aceasta a devenit membru PNL în septembrie 2020, chiar înaintea trimiterii Corpului de Control. Mai mult, Beatrice Rancea s-a înscris în PNL Sector 5, filiala condusă chiar de șeful Corpului de Control de la acea vreme, Daniel Dragoş Tănăsoiu.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *