Skip to content

Beatrice Rancea a fost numită la conducerea secției Dramă a Teatrului Alexandru Davila din Pitești

Beatrice Rancea a fost angajată la Teatrul Alexandru Davila din Pitești. În paralel, aceasta este anchetată de DIICOT pentru nereguli financiare găsite la Opera Națională Iași, pe care a condus-o.

Odată cu Beatrice Rancea se va alătura Teatrului Alexandru Davila din Pitești și Lucian Vlădescu, care va coordona orchestra și soliștii, transmite ziarulargesul.ro.

Beatrice Rancea este anchetată de DIICOT într-un dosar pentru nereguli financiare la Opera Națională Iași, în urma cărora instituţia ar fi suferit un prejudiciu de 5 milioane de lei, potrivit G4Media.

În februarie 2020, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a trimis Corpul de Control la Opera Națională Iași după mai multe plângeri și scrisori ale angajaților.

Printre cele 140 de concluzii ale raportului au fost foarte multe nereguli, raportate ulterior la Parchet în Iași și la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Printre neregulile găsite de Corpul de Control se numără și modul în care au fost înregistrate contractele pentru colaboratori, fiind folosit de mai multe ori același nume și aceeași dată, încălcând prevederile art. 7 din Legea nr.16/1996.

Conform raportului, Opera Națională din Iași este obligată de instanțele de judecată să achite aproximativ 175.000 de euro daune de judecată cu foști sau actuali angajați, în procese cu decizii definitive și irevocabile, derulate în perioada 2012-2020.

La sfârșitul lunii august, Beatrice Rancea a demisionat din poziția de director al Operei Naționale Iași, după ce fusese repusă în funcţie imediat după ridicarea controlului judiciar din dosarul instrumentat de DIICOT.

Concluziile raportului Corpului de Control trimis de Ministerul Culturii la ONRI în octombrie 2020, în urma protestelor îndelungate ale artiștilor din Iași, poate fi consultat AICI.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *