Vlad Marculescu

Balerinul Vlad Mărculescu a câștigat procesul cu Opera Națională Iași. Decizia nu e definitivă.

Balerinul Vlad Mărculescu, dat afară de la Opera Națională Iași în septembrie 2020, a câștigat în primă instanță procesul intentat instituției. Decizia poate fi contestată.

În ultimele luni, acesta a dus o bătălie publică împotriva conducerii, fiind unul dintre cei mai aprigi contestatari ai lui Beatrice Rancea, manager suspendat ulterior din funcție și pus sub control judiciar.

Demiterea lui Vlad Mărculescu a fost și motivul mai multor proteste ale angajaților operei, care s-au încheiat cu trimiterea Corpului de Control de către ministrul Culturii, în octombrie 2020.

Conform deciziei judecătorești, Vlad Mărculescu a câștigat dreptul de a fi reangajat, de a i se plăti salariile din perioada în care a rămas fără seriviciu și de a primi daune de 100.000 de lei, adică aproximativ 20.000 de euro.

Acesta nu este singurul caz pierdut de Opera Națională Iași în fața unor foști angajați.

Cultura la dubă a scris recent, în urma obținerii celui mai nou raport întocmit de comisia Corpului de Control, despre sumele pe care instituția trebuie să le achite, ca urmare a pierderii mai multor procese.

Iată decizia judecătorească, în cazul lui Vlad Mărculescu:

“Admite contestaţia formulată de contestator Marculescu Vlad Constantin în contradictoriu cu intimata Opera Naţională Română Iaşi. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul contestatorului Marculescu Vlad Constantin formulată de intervenient Sindicatul Artis Moldova.

Anulează Decizia nr.118/16.09.2020 de sancţionare a contestatorului Marculescu Vlad Constantin cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, emisă de intimată.

Dispune reintegrarea contestatorului Marculescu Vlad Constantin în funcţia deţinută anterior sancţionării cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Obligă intimata la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul, pe perioada dintre data concedierii (16.09.2020) şi data reintegrării efective pe post, actualizate cu indicele de inflaţie, precum şi la plata dobânzii legale penalizatoare aferente până la data plăţii efective.

Obligă intimata la plata către contestator a sumei de 100.000 lei reprezentând daune morale. Respinge cererea intimatei de acordare a cheltuielilor de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, cale de atac ce se depune sub sancţiunea nulităţii, la Tribunalul Iaşi. Pronunţată azi, 24.03.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.”


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *