Ministerul Culturii

Artiștii independenți protestează vineri în fața Ministerului Culturii și în mai multe orașe din țară

Mai mulți artiști independenți și alți lucrători din sectorul cultural se vor aduna vineri, 25 martie 2021, ora 12.00, în fața Ministerului Culturii din București, unde vor protesta față de lipsa de măsuri luate de guvern, pentru sprijinirea lor în pandemie.

Evenimentul va avea loc la un an de la închiderea sălilor de spectacol și anularea evenimentelor culturale, an în care organizatorii de evenimente și toți cei angrenați în domeniul cultural, s-au luptat pentru supraviețuirea financiară.

Deși în noiembrie 2018 promitea o schemă de ajutor de stat în valoare de 100 de milioane de euro, Ministerul Culturii nu a răspuns nici până acum nevoilor celor din sectorul independent și nicio schemă nu este funcțională, deși au avut loc numeroase discuții între reprezentanții guvernului și lucrătorii culturali.

Protestul este organizat de Asociația Transsectorială a Independenților din Cultură, ATIC. Iată ce spun organizatorii:

“Pentru toate lucrurile pe care le-am pierdut în acest an și pentru a semnala public faptul că artiștii/artistele și lucrătorii/lucrătoarele independenți/independente sunt permanent într-o luptă de supraviețuire în care zi de zi asistăm la o dispariție sau la o pierdere, revendicăm ziua de 26 martie ca fiind Ziua Supraviețuirii Artiștilor Independenți.

Pe 26 martie, la ora 12.00, invităm toți lucrătorii independenți din cultură, precum și pe cei care se solidarizează cu aceștia, să își exprime pierderea participând la o acțiune artistică colectivă, desfășurată simultan în mai multe orașe din țară.”

Participanții la eveniment sunt îndemnați să aducă în fața ministerului un obiect care simbolizează arta pe care o practică și care și-a pierdut sensul în timpul pandemiei. Aceeași acțiune va avea loc în mai multe orașe din țară, simultan. Aflați detalii AICI.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *