Skip to content

Anamaria Vartolomei este nominalizată la Premiile Lumières

foto: instagram

Anamaria Vartolomei, actriță româno-franceză, este una dintre nominalizatele la Premiile Lumières la categoria cea mai bună actriță, pentru rolul principal din filmul „L’Evénèment”, regizat de Audrey Diwan, film care a câștigat Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția.

Printre nominalizate se numără și celebra actriță Sophie Marceau.

„L’Evénèment” este și pe lista de nominalizări la categoria cel mai bun film, iar regizoarea Audrey Diwan este nominalizată pentru cea mai bună regie.

 Filmul „L’Evénèment” spune povestea din romanul scriitoarei Annie Ernaux, privind experiența sa din timpul unui avort, pe când avortul era ilegal în Franța anilor ‘60, iar acesta a fost primul rol principal pentru Anamaria.

foto: Premiile Lumières

Ea a debutat în film la doar 12 ani și încă de atunci a primit prima sa nominalizare la Premiile Lumières pentru cel mai bun debut.

Premiile Lumières sunt acordate de presa internațională de film și se află la a 26-a ediție. Francezii consideră că ele anticipează câștigătorii Premiilor César, iar Anamaria este favorită și a obține prima sa nominalizare la César pentru prestația remarcabilă din „L’Evénèment”.

Anamaria Vartolomei, în vârstă de 22 de ani, este considerată unul dintre marile tinere talente ale cinematografiei franceze, fiind și anul acesta, la fel ca anul trecut, pe lista Revelațiilor Academiei César.

Ea s-a mutat în Franța, alături de părinți, pe când avea 6 ani. Cultura la dubă a vizitat-o la Paris și v-a spus, în premieră în România, povestea sa. Interviul poate fi citit integral AICI.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *