Skip to content

Alexander Nanau va fi producătorul executiv al filmului “Klarsfeld”, un documentar despre cuplul care a vânat naziștii criminali de război

Alexandru Nanau, regizorul documentarului Colectiv, va fi producătorul executiv al documentarului Klarsfeld, un film despre Beate și Serge Klarsfeld, cunoscutul cuplu activist francez, care a luptat pentru pedepsirea criminalilor de război după Holocaust.  

Documentarul va fi regizat de Mike Lerner și Martin Herring și produs de compania de producție britanică Fremantle, anunță The Hollywood Reporter.

Alexander Nanau a declarat pentru sursa citată că a fost cucerit de ceea ce a făcut acest cuplu, lucru care l-a determinat să accepte implicarea sa în producția filmului.

,,Este exact genul de atitudine și comportament de care avem nevoie acum, într-o lume cu atât de mult populism și agende ascunse. Și am crezut că sunt cu adevărat printre primii denunțători majori ai societății europene postbelice”, a adăugat Alexander Nanau.

Beate și Serge Klarsfeld, de mai bine de jumătate de secol s-au implicat în căutarea vinovaților și criminalilor naziști, dezvăluind nume responsabile de tragicele fapte de ucidere a șase milioane de evrei.

Acțiunile și căutările lor au ajuns până în America de Sud și Orientul Mijlociu. Filmul documentar va avea ca temă trecutul cuplului, prin ce au trecut pentru a lupta împotriva puterilor fasciste moderne.

Serge Klarsfeld este francez cu origini românești. El s-a născut la București, în 1935, într-o familie de români evrei, alături de care a emigrat în Franța, chiar înainte declanșării celui de-al Doilea Război Mondial.

Mike Lerner, unul dintre regizorii filmului, îi filmează deja de câțiva ani pe cei doi protagoniști.

La conturarea poveștii au contribuit cu mărturii atât președinți de țară, unul dintre ei fiind președintele francez Emmanuel Macron, cât și supraviețuitori, prieteni și apropiați ai celor care cunosc dramele supraviețuitorilor și victimelor Holocaustului.

Documentarul va pune în lumină și relația lor de cuplu care a rezistat timpurilor groaznice ale războiului, cei doi reușind să rămână împreună soț și soție, părinți și apoi colegi activiști.

Klarsfeld este în prezent în post-producție și urmează să fie lansat la sfârșitul anului 2021.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *