Rezidența FemArt

Absolventele facultăților de film, invitate la Rezidența FemArt

Asociația Română a Femeilor în Cinema (ARFC) invită absolventele de film de naționalitate română sau cu rezidența în România să se înscrie la cea de-a patra ediție a Rezidenței FemArt, care va avea loc în luna octombrie, la București.

Potrivit organizatorilor, ediția actuală „urmărește promovarea filmelor care propun forme inovatoare sau aparțin genului fantastic și reprezintă un prim demers în inițierea unei platforme pentru dezvoltarea formală a genurilor și limbajului cinematografic”.

Evenimentul se adresează regizoarelor, scenaristelor și producătoarelor, care își pot depune proiectele până pe data de 15 iulie. Numărul total de locuri disponibile este de 5.

Pentru a se înscrie, absolventele interesate trebuie să fi scris, realizat sau produs cel puțin un scurtmetraj (indiferent dacă acesta a fost sau nu inclus într-un circuit festivalier) și să se afle în stadiul de dezvoltare cu primul sau al doilea lungmetraj.

Mai mult, ele trebuie să atașeze aplicației un draft de scenariu sau un treatment de minimum 12 pagini pentru un film de lungmetraj.

Condițiile complete și formularul de înscriere pot fi consultate AICI.

Rezidența FemArt 2021

Proiectele depuse vor fi evaluate de o comisie de experți desemnați de ARFC, rezultatele urmând a fi anunțate în luna august.

Ulterior, rezidența propriu-zisă va consta într-o săptămână de lucru cu specialiști ai industriei cinematografice din România, dar și din afara țării. În plus, vor fi organizate proiecții de film, masterclass-uri și sesiuni de pitching.

La finalul rezidenței, 3 dintre participante vor primi și câte un premiu:

  • o bursă de 1750 de euro,
  • o bursă de tip consultanță de scenariu
  • o bursă de participare la o platformă internațională de co-producție.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *