Skip to content
serile filmului romanesc

A început Festivalul “Serile Filmului Românesc” la Iași

foto: SFR/ facebook

Festivalul de filmSerile Filmului Românesc”, ediția a 12-a, a început ieri la Iași. Acesta se va desfășura până pe 15 august 2021. Pe lângă filme românești cunoscute, vor fi proiectate filme studențești, dar din program vor face parte și spectacole de teatru.

Ediția de anul acesta este dedicată actorului Amza Pellea, astfel că în memoria acestuia va fi proiectat filmul ,,Atunci i-am condamnat pe toți la moarte”(1972), regia Sergiu Nicolaescu, în care Amza Pellea joacă rolul lui Ipu, nebunul satului.

Proiecția specială va avea loc în ziua de 13 august 2021, ora 18.00 la Cinema Ateneu. După proiecție, actrița Oana Pellea este invitată alături de o parte din distribuția filmului: Cristian Șofron, Ioana Pavelescu, Ileana Popovici.

Evenimentul este completat de o expoziție de fotografie intitulată ,,Nemuritorul Amza Pellea”, care va fi deschisă spre vizitare la Ateneul Național din Iași pe tot parcursul lunii august.

,,Voi avea bucuria şi de a juca spectacolul <<Mă tot duc>>, tot la iniţiativa festivalului. Reîntâlnirea cu publicul ieşean o aşteptam de mult. Este un public pe care îl iubesc şi de care mi-a fost dor. De Iaşi mă leagă foarte multe amintiri, dar cea mai preţioasă este cea când l-am vizitat pentru prima oară. Tata m-a luat cu el într-un turneu la Iaşi şi mi-a prezentat oraşul. Aştept cu nerăbdare reîntâlnirea cu Iaşul”, a mai adăugat Oana Pellea, conform Agerpres.

Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu vor juca la Iași, în cadrul festivalului, pe 12 august, ora 20:30 la Cinema Ateneu spectacolul ,,Mă tot duc…”, o adaptare după William Shakespeare, Marc Dore, etc.

Un alt spectacol de teatru prezentat publicului este ,,Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele”, cu participarea violoncelistului Adrian Naidin, pe 14 august, de la ora 18,30, la Teatrul Naţional ,,Vasile Alecsandri”.

Printre filmele ediției SFR 12 se numără:  ,,Întregalde” (2021), regizor Radu Muntean, ,,Rondul de Noapte” (2021), regizor Iosif Demian, filmul ,,Tata mută munții”, regizor Daniel Sandu, ,,După 40 de zile” (2021), regizor Andrei Gruzsniczki, ,,Trenul Regal” (2020), regizor Andrei Gruzsniczki, ,,Poate mai trăiesc și azi” (2021), regizor Tudor Cristian Jurgiu, ,,Malmkrog” (2019), regizor Cristi Pui, ,,România Sălbatică” (2021), regizori Dan Dinu, Cosmin Dumitrache.

Programul complet poate fi accesat pe site-ul festivalului.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *