Skip to content
Tudorel Toader

Video incredibil cu Tudorel Toader de ziua Teatrului Național Iași

Cu ocazia aniversării a 180 de la întemeierea Teatrului Național Iași, primul teatru național existent în România, instituția celebrată a postat joi seara pe pagina oficială de facebook un mesaj din partea rectorului Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, Tudorel Toader.

Tudorel Toader a fost ministrul Justiției în guvernele PSD – Grindeanu, Tudose și Dăncilă, într-una dintre cele mai negre perioade pentru justiția din România. Toader a contribuit deciziv la Legea recursului compensatoriu, care a eliberat din închisori numeroși infractori periculoși, unii dintre ei recidivând și lăsând victime în urma lor.

Cariera sa politică a început încă din perioada regimului ceaușist, în care a ocupat funcții importante de conducere în aparatul UTC și PCR.

Acum, de ziua uneia dintre cele mai importante instituții de cultură din România, îmbrăcat în robă de Professor Emeritus, Tudorel Toader vorbește despre “spiritul efervescent și vizionar al comunității” și “energii creative remarcabile.”

Despre performanțele teatrului, acesta spune că “a amestecat măștile între plâns și râs, sancționând prostia, nedreptatea, corupția.”

Iată discursul său:

sursa video: Teatrul Național Vasile Alecsandri Iași/ Facebook


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *