Victor Rebengiuc joacă weekendul acesta în spectacolul “Tatăl”, la Teatrul Bulandra

Sâmbătă, 11 și duminică, 12 iunie, de la orele 19:00, la Sala Liviu Ciulei, va avea loc avanpremiera spectacolului TATĂL de Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu și scenografia Carmencitei Brojboiu.

Textul, laureat în 2014 al Premiului Moliere pentru cea mai bună piesă și nominalizat în 2016 la premiile Tony și Laurence Olivier, a fost tradus în limba română de Carmen Iernilă, Raluca Aprodu adaptându-l pentru scenă.

“Tatăl” a devenit și poveste pentru marele ecran, în filmul cu același nume, regizat de Florian Zeller, cu Anthony Hopkins și Olivia Colman în roluri principale. Pentru acel rol, Anthony Hopkins a primit Premiul Oscar în 2020, iar Florian Zeller a fost premiat cu Oscar pentru cel mai bun scenariu.

Alături de Victor Rebengiuc – în rolul unui tată bătrân care își caută reperele fixe, rătăcit printre percepții fluide – din distribuție fac parte: Ana Ioana Macaria, Cătălin Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Vârlan și Constantin Dogioiu.

Spectacolul marchează reîntoarcerea lui Victor Rebengiuc în teatrul pe care l-a slujit mai bine de șase decenii, în care a debutat la vârsta de 24 de ani și pe scena căruia a jucat alături de mari actori precum Lucia Sturdza Bulandra, Fory Etterle, Ștefan Ciubotărașu, Clody Bertola, fiind distribuit în spectacole reprezentative, multe dintre ele semnate de Liviu Ciulei.

Printre rolurile sale memorabile se numără Caliban (Furtuna), Brutus (Iulius Cezar), Stanley (Un tramvai numit dorință), Tipătescu (O scrisoare pierdută), Pampon (D ale carnavalului).

Într-un interviu acordat pentru Digi 24, Victor Rebengiuc a declarat că acesta va fi ultimul rol pe care îl mai acceptă, starea sa de sănătate fiind fragilă.

Am 89 de ani, în curând o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a declarat actorul.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *