Tudor Chirilă

Vama organizează primul festival de muzică, educație și storytelling online. Tudor Chirilă: “Educația nu se mai întâmplă doar la școală.”

  • by

foto: Petru Ivu

Tudor Chirilă și colegii săi de la trupa Vama anunță organizarea primului festival digital al unei trupe din România – VAMAFEST, între 27 si 28 noiembrie, online. Evenimentul, susținut de Untold, va fi un maraton de muzică, ateliere de instrument sau vocal coaching susținute de membrii formației, dezbateri, concursuri și testimoniale.

Cele trei direcții ale festivalului sunt #vamaliveshow, #vamaeducatie, #vamastorytellling, ele fiind desprinse din pasiunile și experiențele celor cinci membri ai formației: Tudor Chirilă – voce, Eugen Caminschi – chitară, Gelu Ionescu – clape, Dan Lucian – bas și Lucian “Clopo” Cioargă – tobe.

Festivalul va fi organizat pe sesiuni de muzică și module de educație și storytelling, sub formă de ateliere și dezbateri.

“Avem convingerea că educația în 2020 nu se mai întâmplă doar la școală, ci oriunde în societate există oameni care vor să împărtășească din ce au învățat.”

Tudor Chirilă

“E un moment oportun să fim alături de publicul nostru, avem nevoie să le spunem că suntem aici, că existăm, că dincolo de restricțiile impuse avem încă șansa să ne conectăm și să le oferim într-un singur eveniment mai mult decât am putut s-o facem până acum.

Te poți lăsa folosit de pandemie sau s-o folosești tu pe ea. Noi am ales varianta a doua.” a declarat Tudor Chirilă.

Trupa va oferi fanilor peste 50 de melodii live, inclusiv hituri ale trupei Vama Veche și fragmente din albumul care a revoluțional muzica românească a anilor 2000 – “Am să mă întorc bărbat”.

Evenimentul este susținut de Untold și reprezintă o continuare a unei relații pe care Tudor Chirilă a început-o cu celebrul festival de la Cluj încă din 2016. Din acel moment, Tudor Chirilă a susținut campania BAC DE 10, prin care elevii cu media 10 la bacalaureat primesc abonamente gratuite la UNTOLD.

Vama pe scena Untold/ foto: Petru Ivu
Vama pe scena Untold/ foto: Petru Ivu

De altfel, Tudor Chirilă este o voce care militează de câțiva ani de zile pentru îmbunătățirea sistemului educațional din România.

Petiția sa, Vă uniți pentru educație?, adresată partidelor politice, a strâns aproape 100.000 de semnături.

Atât trupa VAMA, cât și UNTOLD au mai organizat și alte evenimente online anul acesta. Dacă Tudor Chirilă și colegii săi au pus la cale Absolvirus Party, o întâlnire digitală dedicată absolvenților de liceu, cei de la Untold au avut două producții transmedia care au stabilit un record pentru România. La Overnight și Sparks of Magic, s-au uitat peste 2 milioane de oameni din țară și din străinătate.

,,Chiar dacă în acest an nu am reușit să ne vedem fizic la festivaluri, ne-am păstrat promisiunea de a fi alături de fani și iată că reușim să mai aducem un proiect, dedicat iubitorilor de muzică.

Sunt convins că publicul se va bucura de întâlnirea cu VAMA, că vor afla lucruri nemaiauzite despre băieți, că vor învăța ce înseamnă munca și eforturile unui artist și, nu în ultimul rând, se vor simți mai aproape de bucuria și emoția festivalurilor preferate”, a declarat Edy Chereji, Director de Comunicare Untold & Neversea.

VAMAFEST va fi transmis pe paginile de facebook ale artiștilor – www.facebook.com/VamaMusic – și pe www.facebook.com/TudorChirilaOfficial. Iar în seara de 27 noiembrie, trupa va susține un show live pe Pro tv, de la ora 00.30.

Programul complet al festivalului poate fi găsit AICI.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *