Skip to content

Unteatru transformă amintirile bucureștenilor în spectacole susținute la ferestrele clădirilor din capitală

În urma unui apel de înscrieri lansat de unteatru în luna octombrie, mai multe povești ale bucureștenilor au fost ilustrate de scenograful Vladimir Turturica și pot fi citite pe site-ul proiectului. Iar unele dintre ele vor sta la baza unor performance-uri susținute la ferestrele clădirilor din capitală.

Episodul Ferestre, parte din Harta Colecționarului de amintiri, se va încheia cu un spectacol creat de artiștii unteatru, compus din 10 performance-uri pe care spectatorii și trecătorii le vor putea urmări gratuit din stradă, în tot atâtea locuri din capitală

Toate momentele artistice sunt construite pe baza unor experiențe reale, și vor compune un traseu pe care iubitorii de teatru vor avea trei ocazii să-l parcurgă, pe 11 și 12 noiembrie.

Dacă în 2021, în prima etapă a proiectului, artiștii unteatru au reimaginat 30 de întâmplări petrecute pe străzile capitalei, transformându-le în fragmente audio, video și ilustrații digitale, disponibile și astăzi pe hartacolectionarului.unteatru.ro, Episodul Ferestre propune o abordare inversă și aduce poveștile digitale în stradă.

De aici, bucureștenii vor urmări felii de viață, interpretate de actori profesioniști la ferestrele și balcoanele caselor și blocurilor.

Clădirile din Sfinții Apostoli nr. 44, Popa Tatu nr. 68, Transilvaniei nr. 11 și Calea Griviței nr. 77 se numără printre spațiile propuse ca loc de întâlnire.

Un eveniment special va avea loc pe Arcul de Triumf – șansa bucureștenilor de a explora de la înălțime poveștile din Cartierul Aviatorilor. 

Pentru a oferi spectatorilor ocazia să descopere toate cele 10 povești, organizatorii proiectului vor construi un întreg traseu, compus din 10 spații, cu performance-uri susținute simultan, conform următorului orar:

  • Vineri, 11 noiembrie, de la ora 19:00;
  • Sâmbătă, 12 noiembrie, de la orele 13:00 și 16:00.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *