Un paznic din Rusia a desenat ochi pe o lucrare de artă, în timpul primei sale zile la serviciu

  • by

foto: The Art Newspaper

Un paznic al unei galerii de artă din orașul rusesc Ekaterinburg a vandalizat una dintre lucrările expuse, aceasta având o valoare estimată la 750.000 de euro.

Știrea a fost publicată prima dată de The Art Newspaper din Rusia și a fost preluată azi de cele mai mari publicații din lume. Conform jurnaliștilor ruși, paznicul ar fi făcut acest gest „din plictiseală.”

Pictura Three Figures, realizată de artista Anna Leporskaya între 1932 și 1934, fusese expusă temporar la galeria Boris Yeltsin, acolo unde a avut loc incidentul în luna decembrie 2021.

Modificările aduse operei au fost observate de doi vizitatori. Galeria a anunțat poliția la acea vreme, însă răspunsul autorităților a fost că incidentul este “insignifiant” și că nu vor începe demersuri.

Abia după apariția poveștii în presa din Rusia, Ministerul Culturii a cerut Ministerului de Interne deschiderea unei anchete.

Paznicul a desenat pe pictură chiar cu un pix branduit cu numele galeriei, iar restaurarea este estimată la 3000 de euro. Acesta a fost concediat imediat, după doar o zi de lucru, a primit o amendă de 400 de euro și riscă până la 3 luni de închisoare.

Ulterior, galeria a izolat cu geamuri toate celelalte lucrări expuse.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *