Trupa byron susține joi, ora 20:00, un concert live pentru fanii izolați în case

byron continuă seria concertelor live Home Together Edition, susținute de Qreator by IQOS în această perioadă, când toate evenimentele culturale au fost anulate sau transformate în evenimente online.

Concertul byron de joi seara, ora 20:00, va putea fi urmărit gratuit pe pagina de Facebook Qreator.

Până acum, concertele susținute de The Mono Jacks sau de Vița de Vie, în cadrul aceluiași proiect, s-au bucurat de zeci de mii de spectatori online.

Home Together Edition, seria de evenimente live a Qreator by IQOS, aduce bucurie iubitorilor de rock alternativ din România și, în același timp, susține artiștii români, care se confruntă cu o perioadă dificilă după anularea concertelor.

Trupa byron s-a înființat în 2006 și până acum a lansat 7 albume de studio și trei DVD-uri live. Membrii trupei sunt obișnuiți să cânte atât pe scene mari de festival, în fața a mii de spectatori, cât și unplugged neamplificat, pentru o mână de oameni. Au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) pentru că era o provocare de neratat și au compus coloana sonoră pentru serialul original, produs în România, „Rămâi cu mine”.

Cel mai recent material, „Nouă”, lansat în 2019, este un album despre România, dedicat nouă. Un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți, dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

Trupa este formată din 6fingers (clape, chitară, voce), Dan Georgescu (chitară), Laszlo Demeter (bass), Ovidiu Cristian (tobe) și inconfundabila voce a lui Dan Byron, solistul care cântă și la chitară și flaut.

Printre hiturile lor se numără „Cu capul în nori”, „Încet încet” sau „Granița-n raniță”.

Ultimul single, „Cântec de leagăn”, lansat chiar iarna trecută, când s-au împlinit 30 de ani de la Revoluție, s-a bucurat și de un videoclip emoționant.

Qreator – Home Together Edition găzduiește artiști români în fiecare săptămână, într-o serie de evenimente online, pe Facebook Qreator. Te încurajăm să te conectezi și să rămâi acasă!


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *