Skip to content

TÓTEM, propunerea Mexicului la Premiile Oscar, intră de vineri în cinematografe

Cel de-al doilea lungmetraj al Lilei Avilés, TÓTEM, calcă pe urmele filmului ei de debut (The Chambermaid) devenind nu numai o prezență constantă în selecția festivalurilor internaționale din întreaga lume, ci și propunerea Mexicului pentru premiile Oscar. Descris de Lila ca „o odă adusă vieții și un omagiu adus familiei, prietenilor și iubirii”, filmul urmărește felul divers și complex, în aparenta sa simplitudine, prin care o familie face față pierderii iminente a unuia dintre ei. Filmul a fost în competiția oficială la Berlinale.

Între 11 – 19 octombrie sunt organizate proiecții speciale, urmate de un dialog cu invitați speciali.

Întrebarea cea mai dificilă pe care TÓTEM o ridică spectatorilor este „cum discuți cu un copil despre moarte, mai ales atunci când ea urmează să-i jertfească una din cele mai importante persoane din viață?”.

Răspunsul este unul complex, dificil și frecvent evitat, precum majoritatea provocărilor care scot din zona de confort. Cu toate acestea, e un dialog necesar, așadar August Film propune în zilele următoare o serie de 6 proiecții speciale, în 6 orașe diferite din țară, urmate la final de un dialog constructiv, alături de un psihoterapeut.

Proiecțiile speciale au loc miercuri, 11 octombrie, în București (Cinema City AFI Cotroceni, 19:00, invitat special: Ion Bucur) și Cluj (Cinema Victoria, 20:00, invitat special: Robertina Ciobanu), joi 12 octombrie, în Timișoara (Cinema Victoria, 20:30, invitat special: Ioana Chirilov), sâmbătă 14 octombrie, în Brașov (Cinema City AFI Brașov, 19:00, invitat special Ana-Maria Fekete), duminică 15 octombrie, în Iași (Cinema Ateneu, 15:00, invitat special: Andreea Feraru) și joi 19 octombrie, în Constanța (Cinema Jean Constantin, 19:00, invitat special: Alina Telea). Tot pe 11 octombrie filmul poate fi văzut în rețeaua Cinema City, în  21 de orașe din țară, de la ora 19:00. Biletele sunt puse în vânzare AICI.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *