“Timpurești. Călător prin București”, primul joc digital educativ inspirat de patrimoniul bucureștean

Timpurești.Călător prin București este rezultatul unui proiectul pilot de educație prin cultură ApasăPLAY! ce și-a propus să producă o aplicație digitală educativă, inedită în spațiul românesc.

Cu un scenariu original și ludic și o interfață grafică atractivă, bazată pe ilustrații inspirate pe documente și imagini de arhivă, Timpurești este o călătorie în timp, prin patru epoci istorice, o întâlnire cu personaje și locuri emblematice ale orașului, dar și cu multe răsturnări de situație.

Prin elemente artistice și digitale, jocul își propune să valorifice elemente de patrimoniu semnificative pentru istoria orașului, precum obiecte din colecțiile Muzeului Municipiului București sau alte clădiri aflate în centrul orașului, nume de străzi sau de personalități, legende urbane.

foto: captură joc Timpurești

Jocul este construit sub forma unei călătorii, un quest cu mai multe etape și sarcini-mistere de rezolvat, prin care copiii între 8 și 99 de ani+ pot să (re)descopere și să se familiarizeze cu istoria orașuluiși nu în ultimul rând, să devină astfel mai conștienți și sensibili în legătură cu patrimoniul, dar și în relația personală cu orașul.

Fiecare etapă corespunde unui spațiu diferit: o casă memorială, un muzeu, o clădire publică de patrimoniu, o stradă care are o semnificație specială pentru istoria orașului sau care poartă numele unei personalități relevante din aceleași motive.

Foto: captură joc Timpurești

Timpurești. Călător prin București are un game design simplu, accesibil, prietenos și este disponibil online, putând fi accesat gratuit cu ajutorul internetului de pe orice suport digital: telefon, tabletă, computer.

Jocul a fost conceput în special pentru copiii de peste 8 ani, dar poate fi accesat de publicul larg, folosit în contexte educative (școală, ateliere, etc.) sau pur și simplu pentru petrecerea timpului liber.

Jocul poate fi accesat AICI.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *