“The Distant Barking of Dogs”, un documentar celebru despre efectele războiului asupra copiilor, poate fi vizionat online. Banii vor fi donați pentru sprijinirea refugiaților

foto: The Distant Barking of Dogs

Trei filme care arată efectele războiului asupra societăților au fost puse la dispoziția publicului din România de către Astra Film Festival.

Este vorba despre „The Distant Barking of Dogs”, de Simon Lereng Wilmont (2019), respectiv două documentare ale regizoarei ucrainene Alina Gorlova.

Sumele adunate din vânzarea biletelor pentru „The Distant Barking of Dogs” vor merge către UNICEF, iar cele pentru „The rain will never stop” (2022) și „No obvious signs” (2018) vor fi trimise integral regizoarei Alina Gorlova, care a ales să rămână în aceste zile la Kiev ca să se implice în acțiuni umanitare, alături de organizații de voluntari.

Documentarele pot fi vizionate pe platforma www.astrafilm.ro, iar un bilet costă 2 euro.

Banii strânși în această campanie vor fi donați către cauze umanitare menite să vină în sprijinul poporului ucrainean.

The Distant Barking of Dogs

Regizor: Simon Lereng Wilmont | 90 min | 2017 | Danemarca, Suedia | 19 premii internaționale

„Lătratul îndepărtat al câinilor”/ “The Distant Barking of Dogs” dezvăluie efectul războiului asupra copiilor.

Oleg, un băiat de zece ani, trăiește în Ucraina de Est, o regiune unde războiul face parte din viața de zi cu zi a oamenilor încă din 2014. Se aud adesea rafale de armă și explozii de rachete. Multă lume a părăsit acest loc periculos. Nu și Oleg, care rămâne aici împreună cu bunica lui, cea care are grijă de el de când i-a murit mama.

În timp ce așteaptă ca războiul să se sfârșească, Oleg își petrece timpul cu vărul mai mic, Yarik, și cu prietenul lor mai mare, Kostia.

Au tot felul de peripeții, vorbesc despre ce înseamnă să fii bărbat adevărat și se testează reciproc, uneori întrecând limita. Protagoniștii acestui film au fost evacuați din zona de război zilele acestea, conform Variety.

Celebrul documentar are în palmares 19 premii la festivaluri de film și poate fi accesat de cinefili până pe 11 martie. A câștigat premiul Festivalului Internațional de Film Documentar Amsterdam 2017, pentru cea mai bună primă apariție. De asemenea, a fost nominalizat pentru Cel mai bun documentar la cea de-a 31-a ediție a Premiilor Filmului European din 2018.

În ianuarie 2019, „The Distant Barking of Dogs” a câștigat premiul Cinema Eye Honors.

Regizoarea Alina Gorlova a rămas în Kiev pentru a-și ajuta compatrioții

Programul include și două filme ale regizoarei ucrainene Alina Gorlova, care a ales să rămână în Ucraina pentru a-și ajuta țara și compatrioții în aceste vremuri grele. Este vorba despre filmele Ploaia nu se va opri niciodată / The rain will never stop (2022) și Fără semne evidente / No obvious signs (2018).

Ana Gorlova/ foto: Astra Film Festival

Ploaia nu se va opri niciodată / The rain will never stop

Regizor: Alina Gorlova | 102 minute | 2020 | Ucraina, Letonia, Germania, Qatar | 10 premii internaționale

Documentarul alb-negru „Ploaia nu se va opri niciodată” duce publicul într-o călătorie puternică, captivantă vizual, prin ciclul nesfârșit de război și pace al umanității.

Tânărul Andriy Suleyman, în vârstă de 20 de ani, încearcă să-și asigure un viitor durabil, în timp ce se confruntă cu efectele teribile pe care le au asupra sa diferite conflicte armate. De la războiul civil din Siria până la luptele din Ucraina, existența lui Andriy este marcată de alternanța eternă dintre viață și moarte.

Fără semne evidente / No obvious signs

Regizor: Alina Gorlova | 64 minute | 2018 | Ucraina | 4 premii internaționale

Filmul non-ficțiune „Fără semne evidente” este povestea unei femei care se întoarce de la război și încearcă din greu să revină la o viață normală: vorbește cu psihologii, se luptă cu PTSD și atacurile de panică. Documentarul arată drumul ei de la începutul reabilitării până la întoarcerea la muncă.

Banii strânși din vizionarea celor două documentare vor fi donați chiar către Alina Gordova.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *