Teatrul de Artă București are nevoie urgentă de bani pentru a nu fi evacuat

foto: danandrei.com

Unul dintre cele mai cunoscute teatre independente din București, Teatrul de Artă, este în pericol de a fi evacuat din Strada Sfântul Ștefan nr. 21, locul unde își desfășoară spectacolele, după ce proprietarii spațiului au cerut chiria pe ultimele trei luni – mai, iunie, iulie.

Inițial, proprietarii au fost înțelegători cu teatrul și au acceptat neplata chiriei pe lunile martie și aprilie, pe perioada stării de urgență.

Acum, deși teatrul și-a reluat activitatea cu câteva spectacole în aer liber, date fiind condițiile de distanțare, încasările sunt insuficiente pentru a putea acoperi chiria în valoare de 1000 de euro/lună. Și doar câteva spectacole pot fi jucate în aer liber.

Actorii și colaboratorii teatrului fac apel public pentru sprijin financiar, pentru a putea achita suma restantă de 3000 de euro, dat fiind că Ministerul Culturii nu are un program dedicat sprijinirii teatrelor independente.

La Teatrul de Artă București pot fi văzuți actori importanți precum Mihaela Sîrbu, Antoaneta Cojocaru, George Constantinescu, Lucian Pavel, Tudor Istodor, Raluca Aprodu sau Constantin Cojocaru.

Iată apelul public pentru susținerea Teatrului de Artă:

Am crezut că n-o să fie nevoie de postarea asta și că lucrurile se vor rezolva cumva. Dar nu s-au rezolvat și nu se vor…

Publicată de Bogdan Budes pe Luni, 10 august 2020

Donațiile pentru Teatrul de Artă pot fi făcute aici.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *