Skip to content
tnb

Teatrele și cinematografele vor fi redeschise în București, dar cu întârziere

foto: tnb.ro

De luni, 3 mai, sălile de spectacol, cinematografele și restaurantele aveau permisiunea de a se deschide în interior, fiindcă Bucureștiul are o rată de infectare sub 3. Duminică, indicele a fost de 2,62 cazuri la mia de locuitori.

În realitate, în cele mai multe cazuri, instituțiile de cultură vor întârzia deschiderea cu cel puțin o săptămână.

După 2 luni de la ultima închidere, teatrele și cinematografele se pot redeschide acum cu un grad de ocupare de 30% și cu un program care să permită publicului să ajungă acasă până la ora 22.00, așa cum prevăd măsurile în vigoare.

Deocamdată, doar Teatrul Național București a pus în vânzare bilete la primele spectacole programate după redeschidere, iar multe dintre ele sunt deja sold out. Printre noutăți se numără Totul se transformă, un spectacol regizat de Vlad Zamfirescu, după un text de Alexandru Popa. Evenimentul cu public va avea loc pe 10 mai, iar pe platforma online toate biletele au fost epuizate.

Angajații instituțiilor publice de cultură se vor întoarce azi la lucru și vor stabili programul pentru redeschidere. De asemenea, aceștia au în vedere și siguranța artiștilor, încercând să îi aducă pe scenă pe cei vaccinați sau testați înainte de reprezentații.

Straniu este că dacă evenimentele sunt permise în interior, nu același lucru se întâmplă și la exterior. Momentan sunt interzise concerte sau spectacole în aer liber, în capitală.

Prefectul capitalei a anunțat că acest lucru ar putea fi posibil atunci când rata de infectare va scădea sub 1,5/ mie. Atunci și capacitatea sălilor va crește la 50%.

În ceea ce privește teatrele independente, multe dintre ele vor amâna redeschiderea în această fază, fiindcă nu este profitabil să organizeze un spectacol cu doar 30% capacitate, sălile acestora fiind oricum extrem de mici.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *