Gabriel Bebeșelea

Tânărul Gabriel Bebeșelea a fost numit dirijor principal al Filarmonicii George Enescu

Gabriel Bebeșelea, considerat de către specialiștii din întreaga lume drept unul dintre cei mai talentați dirijori născuți în România în ultimele decenii, va conduce din postura de dirijor principal Filarmonica George Enescu. El va împărți această funcție cu dirijorul român Christian Badea, consacrat deja peste hotare.

Anunțul a fost făcut azi de către Filmarmonica George Enescu.

Gabriel Bebeșelea are 33 de ani și este dirijor principal al Filarmonicii de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca. El va păstra această funcție în paralel cu cea de la București.

Pe lângă activitatea din România, cariera sa internațională este în plină ascensiune.

A dirijat deja importante orchestre, precum Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, Barcelona Symphony Orchestra (OBC), Orchestre National du Capitole de Toulouse, Konzerthausorchester Berlin, Filarmonica Arturo Toscanini, Orchestra Naţională Filarmonică Rusă sau Singapore Symphony Orchestra.

Altfel, este cunoscut ca fiind un dirijor extraordinar de operă. Gabriel Bebeșelea a fost numit dirijor principal al Operei din Iaşi în 2011, devenind cel mai tânăr şef de orchestră într-o astfel de postură din România. În 2015, a fost numit dirijor principal al Operei Române din Cluj.

În afara României, a dirijat producții ale operelor „Il viaggio à Reims“ la Festivalul de Opera „Rossini“ din Pesaro – 2016 și „Mireasa ţarului“ de Rimsky-Korsakov la Opera Perm -2017. 

În 2011 Gabriel Bebeșelea a obţinut o bursă la renumita Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam. Este stabilit la Viena, unde a absolvit studiile postuniversitare la Universitatea de Muzică şi Artele Spectacolului.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *