Skip to content

Steven Spielberg va fi omagiat la Berlinale 2023

În cadrul celei de-a 73-a ediții a Festivalului de Film de la Berlin, cineastul american Steven Spielberg va primi distincția Homage, precum și Ursul de Aur onorific pentru întreaga carieră. Festivalul va proiecta, de asemenea, cel mai recent film al lui Spielberg, The Fabelmans.

Steven Speilberg este cel mai de succes regizor american din toate timpurile, din punct de vedere al încasărilor de box-office, fiind câștigătorul a trei premii Oscar, printre alte numeroase distincții. Cariera sa în cinematografie se întinde peste 50 de ani, el fiind unul dintre pionierii blockbuster-ului modern.

“Cu o carieră incredibilă, Steven Spielberg nu doar a încântat generații de spectatori din întreaga lume, dar a și oferit un nou sens cinema-ului, ca fiind o fabrică a viselor.”

Mariette Rissenbeek și Carlo Chatrian – directorii Berlinale

Printre cele mai cunoscute filme regizate de Steven Spielberg sunt Jaws, Indiana Jones, E.T., Jurassic Park, Close Encounters of the Third Kind, Schindler’s List, Saving Private Ryan, Munich, Lincoln.

The Fabelmans este un film autobiografic, extrem de personal al lui Steven Spielberg, concentrându-se asupra copilăriei și adolescenței regizorului. Filmul va avea premiera în cinematografele din România pe 25 Noiembrie 2022.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *