Skip to content

Sprijinul financiar acordat artiștilor independenți ar putea fi prelungit și în starea de alertă

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a anunțat azi că a depus în cadrul Comisiei Juridice a Senatului un amendament la Legea stării de alertă prin care solicită ca sprijinul pe care guvernul l-a acordat freelancerilor pe perioada stării de urgență să fie prelungit și pe perioada stării de alertă. Amendamentul a fost adoptat de Comisia Juridică și urmează să fie supus votului în Senat.

Dacă acesta va fi adoptat, freelancerii vor putea să ceară sprijinul financiar de la guvern, fiind vorba de aproximativ 4000 de lei brut/lună. Suma reprezintă 75% din salariul mediu pe economie.

Iată amendamentul depus:

“Art. 18 (3) Pentru durata stării de alertă, Guvernul stabileşte măsuri speciale de sprijin pentru alți profesioniști, astfel cum sunt reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, pentru persoanele care au încheiate convenții individuale de muncă în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, republicată, cu modificările ulterioare, precum și pentru persoanele fizice care obțin venituri exclusiv din drepturile de autor și drepturile conexe, astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care au întrerupt activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României și pe perioada stării de alertă.”


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *