Sotheby’s deschide prima sucursală din România și va tranzacționa vânzări de monumente istorice și proprietăți de lux

foto: Constantin Prisecaru/ Facebook

Sotheby’s International Realty, înființată în 1976 ca o agenție de imobiliare de lux a celebrei case de licitații Sotheby’s a anunțat oficial că Artmark Historical Estate devine parte a rețelei globale Sotheby’s și se va numi de acum încolo Romania Sotheby’s International Realty.

Astfel, la București se va deschide prima agenție Sotheby’s, ca parte a unui plan de dezvoltare a brandului britanico-american în Europa.

De la bun început, Artmark Historical Estate a fost creată de casa de licitații Artmark după modelul marilor agenții de imobiliare de lux din lume, astfel că de la înființare, din anul 2014, s-a ocupat de tranzacționarea unor proprietăți istorice din România, cum ar fi palate, conace, hoteluri, vile sau cetăți.

Printre monumentele istorice celebre care se află acum în portofoliul Romania Sotheby’s International Realty se numără Cinematograful Scala, Garajul Ciclop, Casa Nottara de pe Bulevardul Dacia sau Hotelul Palace din Constanța.

Hotelul Palace din Constanța

Romania Sotheby’s International Realty este deținută și condusă de Constantin Prisecaru, istoric specializat în vânzări de artă și proprietăți istorice în ultimii 10 ani în România.

“Am observat o creștere a cererii în București și zonele din apropierea lui, iar piața de imobiliare de lux continuă să stârnească interes pentru case de vacanță la mare sau la munte.”

 Philip White, președintele Sotheby’s International Realty

Sotheby’s International Realty are în prezent peste 23.000 de afiliați independenți localizați în 1000 de birouri din 72 de țări. În 2019, brandul a atins un total al vânzărilor de 114 miliarde de dolari.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *