Skip to content

Sergei Polunin la TIFF: “Abia la 30 de ani am început să simt bucuria de a dansa.”

Prezent la TIFF și pentru prima dată în România, superstarul baletului mondial Sergei Polunin a făcut azi primele sale declarații, în cadrul unei discuții moderate de jurnalistul Cătălin Ștefănescu. Timp de o oră și jumătate, balerinul ucrainean a răspuns întrebărilor mai mult sau mai puțin comode venite din partea jurnaliștilor, dar și a fanilor prezenți la întâlnire.

Controversat de-a lungul anilor din cauza abuzului de alcool sau droguri, dar și din cauza unor declarații cu tentă homofobă sau a susținerii publice a lui Vladimir Putin, Sergei Polunin a încercat azi să explice alegerile și declarațiile făcute.

Sergei Polunin la TIFF/ foto: Cultura la dubă

“Nu am fost niciodată homofob, am spus doar că bărbații trebuie să fie bărbați pe scenă și femeile trebuie să fie femei. Nu regret că am spus asta, ci poate cum am spus-o, poate cam agresiv.”, a declarat artistul.

Acesta a recunoscut că a consumat diverse substanțe de-a lungul timpului, care îl ajutau să scape de durerile la spate.

Întrebat dacă nu e ciudat ca în momentele de intimitate cu partenera sa, aceasta să privească chipul lui Vladimir Putin tatuat pe pieptul său, Polunin a afirmat că “aceste tatuaje devin parte din tine şi nu le prea mai dai multă importanţă. Nu ştiu cum să răspund la această întrebare.”

Sergei Polunin și tatuajul cu Vladimir Putin/ foto: Robert Wilson

Pe de altă parte, acesta și-a reafirmat aprecierea pentru Vladimir Putin – “Îl admir pe Vladimir Putin. Îmi place energia lui. Cred că este important să avem o America puternică, la fel cum e important să avem o Rusie puternică, să fie un echilibru în lume.” Dansatorul a precizat și că și-ar dori ca oamenii să fie mai toleranți și să accepte orice opinie, nu să îi judece pe ceilalți pentru părerile lor.

Sergei Polunin a ținut să precizeze, însă, că oamenii și politica se schimbă și că ceea ce crede acum, poate nu va mai fi valabil peste câțiva ani. De asemenea, el însuși și-a schimbat atitudinea față de dans.

Dacă la momentul realizării videoclipului “Take me to church” intenționa să se lase definitiv de dans, acum susține că a descoperit bucuria de a dansa și vrea să revină la cea mai bună formă a sa.

În schimb, a afirmat că dacă ar fi putut alege o altă carieră, știind ceea ce îl va aștepta, ar fi făcut-o – “Dacă aș fi știut ceea ce mă aștepta, aș fi ales altă viață pentru mine, mi-ar fi plăcut să fac actorie sau să fiu un om de afaceri. Dar sunt recunoscător că mama m-a îndrumat către balet, am început să am bucuria de a dansa abia la 30 de ani.

Sergei Polunin va susține în această seară un show unic – Up, Close and Personal – în fața publicului de la TIFF, la Bonțida.

Sergei Polunin Up, Close and Personal va debuta cu proiecția Bolero, un performance coregrafic în care capodopera lui Ravel capătă o nouă dimensiune prin dans. Seara va continua cu Sacré, un spectacol bazat pe Ritualul primăverii, al lui Igor Stravinski, și inspirat din stilul dansatorului Vaslav Nijinski, în viziunea coregrafică a artistei japoneze Yuka Oishi. 

La final, balerinul va sta de vorbă cu publicul. Iar vineri, de la ora 16.00, Polunin va fi prezent la proiecția filmului documentar “Dancer”, despre viața și cariera sa, și va răspunde, de asemenea, întrebărilor publicului.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *