Sean Penn se află în Ucraina și filmează un documentar despre războiul aflat în desfășurare

Actorul și regizorul american Sean Penn se află în aceste momente în Ucraina, unde filmează un film documentar despre conflictul din regiune, informează Variety, care susține că știrea este confirmată de Vice Studios. Aceeași informație este transmisă și de The Guardian.

Potrivit publicației Variety, Sean Penn ar fi început munca la acest documentar încă din toamna anului trecut, când a participat la acțiuni de pregătire ale armatei ucrainene. Imaginea de mai sus este surprinsă în noiembrie 2021 de către AP.

Sean Penn a fost fotografiat ieri participând la una dintre conferințele de presă susținute de administrația prezidențială din Ucraina. Imaginea a fost dată publicității chiar de către Biroul de Presă al președinției ucrainene, care a mulțumit cineastului american pentru prezența în zona de conflict.

Sean Penn la conferința de presă a Administrației Prezidențiale ucrainene, 24 februarie 2022/ foto: Biroul de Presă al Administrației Prezidențiale/Reuters

“Regizorul a venit special la Kiev pentru a înregistra toate evenimentele aflate în curs de desfășurare și pentru a spune lumii adevărul despre invazia rușilor în țara noastră. Sean Penn dă dovadă de curajul care altora le lipsește, în special unor politicieni din vest. Cu cât există mai mulți oameni ca el, adevărați prieteni ai Ucrainei care ne ajută să luptăm pentru libertate, cu atât mai repede vom opri această odioasă invazie a Rusiei.”, se arată în comunicatul de presă transmis de administrația prezidențială de la Kiev, conform Variety.

Potrivit jurnaliștilor de la Newsweek, Penn a sosit la Kiev la începutul acestei săptămâni și a stat de vorbă cu prim-ministrul Iryna Vereshchuk, cu jurnaliști locali și cu cadre militare.

De-a lungul anilor, artistul s-a identificat cu mai multe acțiuni pacifiste și de susținere a victimelor războaielor sau ale catastrofelor naturale.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *