Sean Connery și blestemul lui James Bond

Astăzi, 31 octombrie 2020, Sean Connery a murit în somn undeva în Insulele Bahamas. Avea 90 de ani și 94 de roluri în filme, conform imdb.com.

Sean Connery a jucat în filme regizate de Vittorio de Sica, Alfred Hitchcock, Brian de Palma, Sidney Lumet, Gus Van Sant, Jean-Jacques Annaud, Steven Spielberg, Terry Gilliam. Cu toate acestea, el a rămas în memoria colectivă pentru personajul James Bond.

Filmele din seria James Bond nu au fost tot timpul realizate după o rețetă de făcut bani a la Hollywood, dar au ajuns să fie exact asta. Dovadă este lansarea amânată aparent la infinit a celui mai nou film din serie, No Time To Die. După vreo 4 trailere, melodia lui Billie Eilish lansată și relansată în vreo 3 variante, filmul pare că nu va avea premiera până nu vor putea mase de oameni să plătească bilete pentru a îl vedea. Fiindcă doar despre asta e vorba, să nu ne facem iluzii. Cu tot ce înseamnă James Bond pentru cultura populară, banii primează.

Sigur, îi stătea foarte bine în costum și era plin de șarm, însă l-a jucat și pe Macbeth. Nu contestă nimeni că era foarte frumos și că a făcut să crească consumul de martini în toată lumea (shaken, not stirred) dar în Numele Trandafirului, personajul pe care îl interpretează are mai multe straturi emoționale decât are gadgeturi James Bond.

“I have always hated that damn James Bond. I’d like to kill him.”

Sean Connery

Fără îndoială că există părți bune în filmele din seria James Bond. Valoarea de entertainment și lejeritatea urmăririi lor fiind principalele. Sean Connery nu a fost James Bond, doar s-a îmbogățit din buzunarul agentului secret. El a fost mult mai mult decât un actor frumos cu un pistol și un Aston Martin. Vă recomandăm să îi vedeți filmele mai puțin cunoscute pentru a îi descoperi profunzimea.

Sean Connery în Finding Forrester – regia Gus Van Sant


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *