Skip to content

Se redeschid teatrele, cinematografele, restaurantele în București. Nu se știe pentru cât timp.

Secretarul de stat pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat în această seară, după o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență, că de mâine vor fi redeschise sălile de spectacol și cinematografele în orașele cu incidența cazurilor sub 3 la 1000, inclusiv în capitală.

Decizia vine la doar 7 zile distanță de la închiderea lor și într-un context în care, în întreaga lume și în România, trendul îmbolnăvirilor cu COVID 19 este crescător.

În orașele în care incidența este sub 1,5/1000, teatrele și cinematografele vor putea fi ocupate în proporție de 50% din capacitate, în timp ce în orașele cu incidența între 1,5 și 3/1000, gradul de ocupare maximum permis este de 30% (București).

Când incidența va depăși 3/1000, toate aceste săli ar urma să fie din nou închise. Ceea ce se poate întâmpla în doar câteva zile. Situația se aplică identic și în cazul cafenelelor și restaurantelor.

În schimb, evenimentele private precum aniversări, botezuri, nunți, vor fi complet interzise, atât în spațiu deschis, cât și în interior.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *