Scriitorii debutanți se pot înscrie la concursul „Primul Roman” până pe 19 iulie

Concursul este organizat de Editura Litera și se adresează scriitorilor la început de drum, care pot înscrie texte pe orice temă până pe 19 iulie.

Volumul desemnat câștigător va fi publicat în colecția „Biblioteca de proză contemporană, iar autorul va fi recompensat cu marele premiu, în valoare de 10.000 de lei.

Câștigătorii locurilor doi și trei vor primi vouchere în baza cărora să își achiziționeze cărți de pe Litera.ro, iar manuscrisele lor vor fi de asemenea publicate.

Concursul se desfășoară în perioada 17 iunie – 13 septembrie 2021 și include patru etape.

Etapa 1: 17 iunie – 19 iulie  – ÎNSCRIERE

Etapa 2: 21 iulie – 23 august –  JURIZARE

Etapa 3: 25 august – ANUNȚAREA CÂȘTIGĂTORILOR

Etapa 4:  13 septembrie – FESTIVITATE DE PREMIERE

La concurs pot participa toate persoanele fizice cu cetăţenie română, având vârsta de peste 18 ani şi care îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de prezentul Regulament Oficial. Participanții trebuie sa nu fi publicat niciun roman până la data definitivării concursului, respectiv nicio operă epică unitară, mai lungă de 25.000 de cuvinte.

Câştigătorii concursului vor fi desemnaţi de un juriu format din 4 membri: Doina Ruști (scriitor) – președintele juriului, Radu Aldulescu (scriitor),Cristina Bogdan (profesor universitar, critic literar) și Mihai Ene (scriitor).

Creațiile literare se vor trimite pe e-mail, în format doc. (ca atașament), la adresa [email protected] (între 17 iunie și 19 iulie 2021) și vor fi însoțite în mod obligatoriu de fișa de participare cu date personale: nume, prenume, vârsta, adresa poștală, adresa de e-mail, număr de telefon, titlul romanului înscris în concurs, o scurtă descriere a acestuia (max. 150 de cuvinte), numărul de cuvinte. Mai multe detalii despre concurs aici.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *