Skip to content

Scorsese și Bong Joon Ho. Ștafeta emoționantă de la Oscaruri

Regizorul sud-coreean Bong Joon Ho, cu filmul său, Parasite, a fost marele câștigător de la Premiile Oscar 2020 și nu numai, ci un nume care a intrat în istoria premiilor. Parasite a devenit aseară primul film într-o limbă străină care câștigă Oscarul la categoria Best Picture și, în total, a primit 4 premii, printre care și cel pentru regie, scenariu original și film străin.

La polul opus, The Irishman, regizat de Martin Scorsese, cu cei trei magnicifi in distribuție: Al Pacino, Robert De Niro, Joe Pesci, a pierdut anul acesta tot ce se putea, atât la Oscaruri, cât și la Globurile de Aur.

Dar momentul în care Bong Joon Ho a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor, categorie la care era nominalizat și Martin Scorsese, a avut ceva atât de special, încât ne-a arătat cât de important rămâne Scorsese, chiar și într-o noapte în care nu primește niciun premiu.

Regizorul sud-coreean i-a mulțumit lui Scorsese pentru că i-a transmis pasiunea de a face filme inspirate de povești personale, referindu-se la un citat din Scorsese: “Când eram tânăr și studiam cinematografia, era o vorbă pe care o păstram adânc în inimă și anume: ‘Cel mai personal este cel mai creativ’. Era un citat din marele nostru Martin Scorsese.”

Declarația l-a emoționat vizibil pe Scorsese, iar toate privirile s-au îndreptat asupra sa. Toți cei prezenți au aplaudat în picioare momentul.

Bong Joon Ho Wins Best Directing

Oscars Moment: Bong Joon Ho wins Best Directing for "Parasite"

Publicată de The Academy pe Duminică, 9 februarie 2020

The most personal is the most creative vorbește despre importanța poveștilor personale din viața regizorului Martin Scorsese în filmele sale, lucru în care crede cu tărie și Bong Joon Ho. De asemenea, acesta a studiat în facultate filmele lui Scorsese, regizor pe care îl apreciază în mod deosebit. Filmele lui Scorsese sunt puternic influențate de copilăria sa petrecută în Little Italy, New York, printre mafioți și gangsteri.

De cealaltă parte, punctul de plecare al filmului Parasite este inspirat din tinerețea lui Bong Joon Ho. Pe când avea 20 de ani, acesta medita la matematică fiul unei familii înstărite din Seul, într-un palat de lux dintr-o zonă exclusivistă. Fusese pus în legătură cu familia chiar de către iubita sa de atunci, care medita deja copilul la engleză. Aceasta, devenită ulterior soția sa, l-a recomandat ca pe un prieten bun, foarte bun la matematică, deși, spune chiar el, era foarte slab la matematică.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *