Skip to content
pustnik

S-au deschis înscrierile la rezidența de scenaristică Pustnik 2021


Asociația TETA a lansat call-ul de înscrieri pentru cea de a 7-a ediție a Rezidenței internaționale de scenaristică Pustnik, care se va desfășura între 10 și 18 septembrie 2021.
Pustnik se desfășoară în România din 2014 și este un program dedicat dezvoltării filmelor de lungmetraj, realizate de tineri cineaști din întreaga lume.

După o ediție desfășurată online în 2020, Pustnik își propune să se întoarcă în septembrie la locația sa obișnuită, Portul Cultural Cetate – un sit de la sfârșitul secolului 19, cu o istorie proprie, aflat pe malul Dunării.

Timp de nouă zile, opt cineaști, doi din România și șase din afara țării, își vor dezvolta proiectele în cadrul Pustnik. Pe lângă timp dedicat scrierii și dezvoltării scenariilor, Pustnik le oferă rezidenților selectați oportunitatea de a întâlni participanți din edițiile trecute, care și-au produs sau lansat deja filmele de debut și de a cunoaște scenariști consacrați internațional, care le vor oferi feedback.

Pustnik se adresează cineaștilor care au scris cel puțin un scurtmetraj sau lungmetraj de ficțiune cu care să fi participat la un festival cu recunoaștere internațională. Cunoașterea limbii engleze este obligatorie, aceasta fiind limba de lucru în cadrul rezidenței.

Rezidenții și invitații vor participa la sesiuni de lucru comune și la proiecții ale propriilor filme.

Aplicațiile sunt deschise până pe data de 14 martie. Proiectele participante vor fi alese de co-fondatorii rezidenței, Andreea Borțun (regizoare și scenaristă) și Bryn Chainey (regizor și scenarist, UK/Australia) și vor fi anunțate în luna iunie.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *