Rihanna a fost declarată eroină națională a Republicii Barbados

  • by

foto: Toby Melville/Reuters

Aseară Barbados s-a desprins oficial de sub tutela Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, devenind Republica Barbados, la aproape 400 de ani distanță de la colonizarea insulei de către britanici și la 55 de ani de la câștigarea independenței.

La ceremonia grandioasă a participat și Prințul Charles al Marii Britanii, care a transmis “urări calde” din partea Reginei.

“Din cele mai întunecate zile ale trecutului nostru și din atrocitatea îngrozitoare a sclaviei care ne pătează pentru totdeauna istoria, oamenii acestei insule și-au croit drumul cu o tărie extraordinară”, a mai spus Prințul Charles.

Cu această ocazie, cântăreața Rihanna, pe numele său complet Robyn Rihanna Fenty, a fost declarată eroină națională pentru onoarea adusă țării sale natale peste hotare. Ea a fost invitată pe scenă de către prim-ministrul Mia Mottley, care i-a transmis: “Fie ca tu să continui să strălucești ca un diamant și să aduci onoare națiunii tale prin operele tale, prin acțiunile tale.”

Rihanna s-a născut în Barbados la Saint Michel și a crescut la Bridgetown, unde a avut loc evenimentul de aseară. Tatăl său a fost dependent de droguri și a abuzat-o pe mama sa.

Rihanna în copilărie/ foto: instagram

Pe când avea 15 ani, ea a fost descoperită de către un producător american, aflat în vacanță cu soția sa. Acesta a invitat-o în SUA pentru a înregistra niște demo-uri.

Un an mai târziu, ea l-a întâlnit prima dată pe Jay Z, în fața căruia a cântat melodia lui Whitney Houston “For the Love of You” și două compoziții proprii. Rihanna a povestit pentru The Guardian că se aflau la etajul 29 și Jay Z i-ar fi spus “Sunt două modalități prin care poți pleca de aici. Pe ușa, după ce ai semnat contractul sau pe geam.” Cântăreața a spus că s-a simțit flatată.

La 17 ani a ajuns pe locul 2 în Topul Billboard, cu melodia “Pon de Replay”, dar hitul care a făcut-o celebră în toată lumea a fost Umbrella, interpretat împreună cu Jay Z. Rihanna avea atunci 19 ani.

Rihanna este azi una dintre cele mai bogate artiste ale lumii, având și o afacere cu cosmetice ce îi poartă numele – Fenty.

Barbados va fi condusă de două femei, președintele Sandra Mason și premierul Mia Mottley și va rămâne parte din Commonwealth, conform premierului britanic Boris Johnson.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *