Skip to content
Casa Macca Cultura la duba

Restauratorii Casei Macca au descoperit picturi necunoscute până acum

foto: INP

Casa Macca din București, clasată ca monument istoric de importanță locală, totodată sediul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan”, a intrat într-un amplu proces de restaurare, după zeci de ani în care a fost lăsată să se degradeze. Restauratorii au descoperit recent că pe pereții casei stăteau ascunse picturi de mare rafinament, necunoscute până în prezent.

Informația a fost transmisă de Institutul Național al Patrimoniului, însă momentan nu au fost oferite detalii despre picturi, ele urmând să fie evaluate de specialiști.

Casa Macca/ foto: INP

Casa Macca, situată pe Strada Henri Coandă nr. 11, a fost inclusă în 2020 în Programul Naţional de Restaurare, sub gestiunea Institutului Naţional al Patrimoniului.

Casa Macca/ foto: INP
Casa Macca/ foto: INP

Clădirea a aparținut colonelului Petre Macca și soției acestuia, Elena, fiind ridicată între anii 1891-1900, sub semnătura arhitectului John-Elisee Berthet. Aceștia au cedat-o prin testament Ministerului instrucţiei, în posesia căruia a intrat în anul 1912.

Casa Macca/ foto: wikipedia

În timpul guvernului Nicolae Iorga, clădirea a devenit sediul Muzeului Naţional de Antichităţi, iar din 1 iulie 1956 al Institutului de Arheologie, redenumit din 1992 Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”.

După restaurare, ea ar urma să fie redată publicului, prin valorificarea colecțiilor Muzeului Național de Antichități.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *