alexandru mazgareanu

Regizorul Alexandru Mâzgăreanu este noul manager interimar al Teatrului Nottara

foto: facebook

Regizorul Alexandru Mâzgăreanu, în vârstă de 35 de ani, a fost numit manager interimar al Teatrului Nottara, de către primarul capitalei Nicușor Dan.

Decizia vine după ce fostul manager general, Marinela Țepuș, a primit sub 7 la evaluarea anuală și și-a pierdut astfel postul.

“Am semnat dispoziția de numire temporară având convingerea că tinerii de valoare trebuie susținuți și în speranța animării cu un suflu nou a unuia dintre cele mai prestigioase teatre bucureștene și naționale.”, a declarat Nicușor Dan.

Potrivit PMB, Alexandru Mâzgăreanu a regizat peste 30 de piese de teatru și a câștigat mai multe distincții interne și internaționale. A luat premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul Internațional de Teatru Fest(IN) pe Bulevard 2018 și a fost nominalizat de două ori la premiile UNITER.

Cultura la dubă i-a cerut un punct de vedere noului manager, articolul este în curs de actualizare.

Potrivit legii, interimatul nu ar trebui să dureze mai mult de 3 luni, iar Primăria este obligată să organizeze un concurs public pentru ocuparea funcției de manager general.

Teatrul Nottara a fost subiectul unei anchete a Corpului de Control, trimis de Nicușor Dan, după ce 15 angajați au trimis Primăriei o scrisoare în care sesizau mai multe nereguli. Momentan, PMB nu a publicat raportul acelei anchete.

De cealaltă parte, fostul manager Marinela Țepuș a anunțat că va contesta în instanța evaluarea și demiterea sa. Dacă acest lucru se va întâmpla, PMB nu poate organiza un nou concurs până la soluționarea cauzei.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *