Skip to content
Teatrul Nottara

Programul teatrelor bucureștene la redeschidere

foto: Teatrul Nottara

Începând cu acest weekend teatrele din București și din țară își redeschid sălile de spectacol. Acestea vor avea un grad de ocupare de 30%.

Cu toate că evenimentele în sălile de spectacol sunt permise, cele în aer liber sunt interzise.

Teatrul Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti se va redeschide pe 15 mai, cu spectacole în patru săli, a afirmat Ion Caramitru, managerul instituţiei, conform Agerpres.

,,Avem și trei premiere, două care vor apărea acum în această dată de 14 – piesa care a câştigat anul trecut premiul Cea mai bună piesă românească a anului, la concursul organizat de UNITER, cu titlul «Să vorbim despre viaţă» – la Sala Atelier, şi altă piesă premiată, de data aceasta în Franţa, unde a luat Premiul Moliere, premiul de dramaturgie, ‘Bună seara, domnule Ahman’ se numeşte piesa, la Sala Pictură, în regia lui Felix Alexa. La sfârşitul lunii mai, ‘D’ale Carnavalului’, în regia lui Alexandru Dabija. Deci, ieşim la liman cu trei titluri, trei premiere”, a mai spus managerul TNB.

Ion Caramitru a afirmat că jumătate din trupa teatrului este deja vaccinată, că s-au protejat cât de mult au putut, au făcut teste rapide de fiecare dată când au fost desfășurate repetiții în sală, achiziționate de sindicate și Asociația Teatrului Național.

,,Micul Infern de Mircea Ștefănescu”, regia Mircea Cornișteanu, 15 și 16 mai de la ora 18.00 (Sala Studio)

,,Hai, să vorbim despre viață!” de Ana Sorina Corneanu, 15 și 16 mai de la 19.30 (Sala Atelier)

,,Memoria apei” de Shelagh Stephenson, regia Erwin Simsensohn, pe 16 mai de la 19.00 (Sala Pictură)

,,Allegro, ma non troppo”, de Ion Minulescu, regia Răzvan Popa, 16 mai de la 19.30  (Sala Mare)

Teatrul Nottara se va redeschide pentru public sâmbătă, 8 mai, de la ora 18.00, cu spectacolul “Aici nu-i de joacă”, regia Catrinel Dumitrescu, cu Catrinel Dumitrescu şi Victoria Cociaş,

Teatrul Masca se redeschide sâmbătă, 8 mai cu spectacolul “Ne-am sărutat după sfârşitul lumii”, regia Mihai Mălaimare de la ora 19.00 și duminică cu aceeași reprezentație de la ora 19.00.

Teatrul Mic din Bucureşti se redeschide pentru public, sâmbătă, 8 mai, cu spectacolul în premieră ”Bull”, în regia lui Silviu Debu (Sala Studio) și duminică, 9 mai este programată a doua premieră – ”Emigranţii” în regia Claudiu Istodor, cu Tudor Aaron Istodor şi Toma Cuzin.

Teatrul Nottara se redeschide sâmbătă, 8 mai, și duminică, 9 mai, de la ora 18.00, cu spectacolul ,,Aici nu-i de joacă, regia Catrinel Dumitrescu.

Teatrul Odeon își reia activitatea cu public din 15 mai cu premiera “Henric al IV-lea”, regia Vlad Cristache (Sala Majestic).

Teatrul Bulandra se redeschide pe 15 mai, cu spectacolul Meșteșugul vieții, regia Felix Alexa și pe 16 mai cu “Artă”, regizat de Cristi Juncu.

Opera Națională București își deschide sala către public sâmbătă, 8 mai și duminică 9 mai de la 18.30 cu concertul „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi (Dirijor: Tiberiu Soare/ Maestru de cor: Daniel Jinga/ Concept regizoral: Paula Stoica).

Opera din București păstrează și varianta online pentru publicul de acasă, difuzând sâmbătă, 8 mai, de la 19.00 „Nunta lui Figaro” de W. A. Mozart (online) și duminică, 9 mai,  opera în concert ”La Traviata” de Giuseppe Verdi, ora 19.00 (online).


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *