Primarul Nicușor Dan va acorda un sprijin financiar de urgență teatrelor independente din București

Nicușor Dan a anunțat în această seară că, în urma unei întâlniri avute la Guvern cu reprezentanții sectorului cultural independent, a decis să acorde un ajutor de urgență instituțiilor culturale independente din capitală, pentru plata cheltuielilor de bază în pandemie.

De asemenea, noul primar al capitalei a promis un buget anul care va merge către sectorul cultural independent din București, “în locul târgurilor și al evenimentelor culturale fanteziste ale precedentei administrații.”

Alături de Prim-ministrul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Finanțelor Publice Florin Cîțu și…

Publicată de Nicușor Dan pe Marţi, 20 octombrie 2020

La întâlnirea din această seară au participat premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu și mai mulți reprezentanți ai sectorului cultural independent.

Întâlnirea de la guvern cu sectorul cultural independent/ foto: Guvernul României

Deocamdată nu se știe când va fi adoptată această măsură în Consiliul General al Primăriei Capitalei și nici dacă ea va fi suplimentată de un sprijin guvernamental.

Există promisiunea guvernului că “reprezentanții sectorului cultural independent vor fi implicați activ în consultările pentru definitivarea unei scheme de ajutor de stat dedicate actorilor independenți, aflată în lucru, într-o etapă avansată, la Ministerul Culturii.

Totodată, vor fi derulate consultările și cu privire la crearea unui registru al operatorilor culturali, în scopul asigurării accesului nediscriminatoriu al entităților din sectorul cultural la măsurile de sprijin.”


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *