Skip to content

Prima poezie murală animată la Festivalul Internațional de Street Art din Sibiu

foto: Sibiu International Street Art Festival

În cadrul Festivalului Internaţional de Street Art din Sibiu, pe zidurile Colegiului Național ,,Octavian Goga”, a fost realizată prima poezie murală animată, având titlul ,,Când iubești”. Poezia are forma unui joc Tetris și prinde viață în momentul în care o privești prin ecranul unui smart-phone.

Lucrarea este semnată de grupul de artiști ,,Unu unu unu invers unu”, inițiat de Lumi Mihai și Mugur Grosu.

,,Când iubești e ca-ntr-un joc din ăla sângeros de calculator

Când din senin vezi în dreptul scorului că ți-a mai apărut o ️ și

știi că ai mai primit o viață”- sunt versurile pe care le vor vedea copiii și profesorii în pauzele dintre ore pe zidurile liceului.

Cei care doresc să vadă lucrarea trebuie să se afle în fața acesteia, să scaneze prin camera foto a unui smart-phone codul QR din partea de jos a poeziei sau să acceseze link-ul  https://bit.ly/SISAF2021-augmented. Apoi se va deschide o fereastră virtuală prin care lucrarea începe să devină animată, iar în funcție de unghiul sau distanța din care privești, vei putea experimenta o altă perspectivă vizuală.

foto: Sibiu International Street Art Festival

,,Partea cea mai interesantă este că privitorii pot interacţiona în diferite moduri cu lucrarea, astfel că preţ de câteva minute pot descoperi noi detalii: se pot apropia sau îndepărta, pot schimba unghiul, iar lucrarea se va adapta la rândul ei mişcărilor.

În plus, lucrarea augmentată beneficiază de un filtru pe reţelele sociale Facebook şi Instagram, astfel că oricine poate filma întreaga experienţă şi o poate distribui cu uşurinţă pe paginile personale”, au declarat inițiatorii conform Agerpress.

,,Unu unu unu invers unu” este inițiat de Lumi Mihai și Mugur Grosu care și-au propus să creeze un dialog și să îmbine, totodată, legături între diverse domenii artistice precum poezia, arta sau muzica.

Lumi Mihai/ foto: “Unu unu unu invers unu”

Poezia animată se numără printre cele 10 lucrări realizate pe ziduri din Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Street Art, la care au participat 17 artiști și grupuri de artiști.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *