Premieră în industria muzicală: Kings of Leon vinde noul album sub forma unor pachete criptografice

Kings of Leon a devenit vineri prima trupă din lume care a lansat un album ca NFT (Non-fungible token), un format criptografic unic, care facilitează vânzarea și cumpărarea operelor de artă pe piața digitală. Astfel, When You See Yourself, cel mai nou proiect muzical al artiștilor americani, este acum disponibil pe YellowHeart, o platformă ce are la bază tehnologia blockchain.

În total, fanii trupei au posibilitatea de a achiziționa trei categorii de pachete criptografice. Primul dintre ele reprezintă o versiune deluxe a albumului, care oferă acces la varianta digitală a pieselor și la o ediție limitată a vinyl-ului.

Al doilea cuprinde 18 „bilete de aur” (golden tickets), dintre care 6 sunt scoase la licitație până luni la ora 3 dimineața (GMT+2). Acestea includ bilete pe viață la toate concertele Kings of Leon din întreaga lume, dar și beneficii precum acces în culise sau transport asigurat către și de la concert, într-un autoturism de lux.

Nu în ultimul rând, al treilea pachet criptografic constă în lucrări de artă create special pentru a celebra lansarea noului album și pentru a reactualiza moștenirea muzicală a grupului Kings of Leon.

Josh Katz, directorul executiv al YellowHeart, consideră că astfel de inițiative bazate pe jetoane virtuale nefungibile vor retrezi dorința fanilor contemporani de a deține muzică, după două decenii în care a avut loc o devalorizare a pieței.

„E o etapă timpurie, dar în viitor cred că așa vor fi lansate piesele”, a declarat acesta pentru publicația americană Rolling Stone.

De altfel, cântăreața canadiană Grimes și cofondatorul trupei Linkin Park, Mike Shinoda, au vândut deja lucrări digitale sub formă de jetoane virtuale nefungibile, valoarea acestora ajungând la 5,8 milioane de dolari, respectiv 30.000 de dolari.

Kings of Leon este, însă, prima trupă care lansează un album întreg în această formă.

Începând de pe 5 martie, When You See Yourself este disponibil și pe platformele Spotify, iTunes, Apple Music și Amazon, dar numai versiunea NFT, de pe YellowHeart, este însoțită de beneficii suplimentare.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *