Skip to content

Plagiatorul Cristian Vasile Petcu a fost revocat din funcția de secretar general al ICR, la doar 3 zile de la numire

Cristian Vasile Petcu fusese numit vineri, 8 Noiembrie, în funcția de secretar general al Institutului Cultural Român de către președintele interimar, Mirel Taloș.

A fost prima decizie importantă luată în domeniul culturii de către noul guvern PNL, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, declarând că va reformara ICR alături de Ministerul de Externe.

Dar, imediat după numirea de vineri, jurnalista Emilia Șercan a atras atenția că lui Petcu i-a fost retras titlul de doctor în teologie de către CNATDCU, pentru plagiat. Aceasta e cerut explicații Partidului Național Liberal și, după ce informația a fost preluată de întreaga presă, liberalii au revenit azi asupra deciziei și au anunțat revocarea din funcție a lui Cristian Vasile Petcu.

În timpul guvernării PSD, ICR a fost condus de Liliana Țuroiu, o apropiată a partidului. În timpul mandatului său, aceasta a fost acuzată de un posibil conflict de interese, după ce a devenit candidat pentru postul de director al ICR Bruxelles, în condițiile în care propunerea trebuia făcută de președintele ICR, adică ea însăși.

La vremea aceea, Liliana Țuroiu a intrat în concediu pe 19 iunie, în lipsa sa venind la conducere vicepreședintele Institutului, Mirel Taloș. În aceeași zi, ea a fost propusă director al ICR Bruxelles.

Pe 25 iunie, Liliana Țuroiu a primit aviz favorabil din partea plenului reunit al Comisiei pentru cultură și media și al Comisiei de politică externă din Senatul României, devenind astfel director al ICR Bruxelles și preluând cel mai important proiect al ICR de anul acesta – Europalia.

Din 3 iulie, ICR este conduse de președintele interimar Mirel Taloș.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *