Skip to content

Pictură murală realizată de artistul român Kero Zen la Nantes

foto: Thomas Bernard/ Actu Nantes

Pentru a sărbători 30 de ani de înfrățire a orașelor Nantes și Cluj-Napoca, municipalitatea din orașul francez l-a invitat pe artistul român Kero Zen să picteze un perete gigant, de 50 de metri înălțime.

Pictura este inspirată din Coloana Infinitului, realizată de Constantin Brâncuși, dar conține și elemente inspirate din alte lucrări de artă, precum Gânditorul de la Hamangia.

Înainte de a realiza lucrarea, francezii au realizat un sondaj printre locuitorii cartierului Bellevue și i-au întrebat ce și-ar dori să vadă pe acel perete. Așa s-a născut ideea unei lucrări multiculturale, care conține atât simboluri românești, cât și franceze.

De exemplu, în imaginea de mai jos, o femeie transmite vecinului său cartea lui Jules Verne, Douăzeci de mii de leghe sub mări, iar cel care o primește este un personaj inspirat din Gânditorul de la Hamangia.

foto: Thomas Bernard/ Actu Nantes
foto: Thomas Bernard/ Actu Nantes

Lucrarea este finanțată de prefectura Nantes, primăria Nantes, primăria Cluj-Napoca și Institutul Francez. Kero Zen a început să lucreze la ea de pe 20 iulie și va mai dura câteva zile până când va fi gata.

sursa: Actu Nantes


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *