Pictură autentică de Klimt găsită de doi grădinari într-un perete

foto: Polizia di Stato/ Reuters

“Portretul unei doamne”, un tablou realizat de pictorul austriac Gustav Klimt, unul dintre cei mai importanți artiști plastici din lume, a fost găsit în peretele unei galerii de artă din orașul italian Piacenza în luna decembrie. Azi, autoritățile au confirmat că este vorba despre o pictură originală care dispăruse din aceeași galerie în urmă cu 23 de ani.

Tabloul a fost găsit de doi grădinari, în timp ce tundeau iedera de pe un perete exterior al galeriei. Aceștia au descoperit în perete niște porțiuni metalice și apoi, într-o cavitate, tabloul într-un sac.

Conform experților în artă, pictura datează din anul 1917.

Portrait of a lady, Gustav Klimt

Deocamdată, nu se știe exact cum tabloul a ajuns acolo și nu a fost găsit timp de 23 de ani, dar polițiștii presupun că hoții ar fi încercat la vremea respectivă să îl scoată din galerie cu o gută de pescuit, însă nu ar fi reușit acest lucru.

În anul 2006, un alt tablou semnat de Gustav Klimt, celebrul Portrait of Adele Bloch-Bauer, stabilea recordul de la acea vreme în artă și devenea cel mai scump tablou din lume. El a fost achiziționat de omul de afaceri evreu Ronald Lauder cu suma de 135 de milioane de dolari și este expus în prezent la Neue Galerie din New York.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *