Piano Star, programul de excelență dedicat tinerilor pianiști, începe azi la București

  • by

Piano Star, programul de excelență dedicat tinerilor pianiști din liceele românești, începe azi la București. 11 tineri pianiști români selectați în cadrul programului vor participa săptămâna aceasta la masterclassuri cu profesori invitați din Marea Britanie și întâlniri cu artiști consacrați.

De asemenea, publicul este invitat la concertele a doi pianiști români stabiliți în Marea Britanie: Florian Mitrea și Kira Frolu.

Acesta este al treilea modul de cursuri de perfecționare pianistică, de cultură muzicală, de management de proiecte culturale și de comunicare pentru cei 11 pianiști și se va desfășura în perioada 15-19 noiembrie la ARCUB, Goethe Institut București și Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București.

Tinerii selectați de un juriu international sunt: Andra Băcilă, Petru Burcea, Irisa Filip, Matei Cristian Lăbunț, Mario-Victor Lucaci, Darius Isaac Lungu, Leonid Lupașcu, Teodora-Ioana Mincu, Darius Emanuel Moț, Ștefan Rus și Daria Andreea Vasile.

Modulul cuprinde patru zile de masterclass-uri de interpretare pianistică și o zi de seminar și recitaluri.

Invitați speciali, ca mentori, sunt William Fong (profesor la Academia Regală de Muzică din Londra și șef al catedrei de pian la Purcell School) și Florian Mitrea (profesor la Academia Regală de Muzică și la Purcell School, Londra).

Publicul este invitat în fiecare zi să asiste la cursuri începând cu ora 10:00, dar și la cele patru recitaluri programate după cum urmează:

Miercuri, 17 noiembrie, 18:00, Sala Mare ARCUB: Seriile Young Artist: Recital Kira Frolu, pianistă, absolventă a Academiei Regale de Muzică din Londra

Joi, 18 noiembrie, 19:00, Palatul Tinerimea Română: Recital Florian Mitrea, pianist, profesor la Academia Regală de Muzică din Londra

Vineri 19 septembrie, 12:00, ARCUB: Concertul de prânz al pianiștilor Piano Star, cu un program perfecționat în sesiunea de cursuri

Vineri 19 septembrie, 17:00, Goethe-Institut București, al doilea Recital Kira Frolu

Capacitatea sălilor fiind redusă, prezența la aceste evenimente rămâne condiționată de rezervarea locurilor pe adresa de e-mail [email protected] și de prezentarea certificatului verde la intrare.

Iar marți,16 noiembrie, va avea loc o masă rotundă pe tema Educatia artistică și scena culturală, cu perspective din Marea Britanie, Germania și România aduse de partenerii din proiect. Aceasta va fi transmisă live AICI.

“Prin cursurile și pregătirea personalizată oferite de Piano Star, asistență și experiențele practice organizate prin eco-sistemul creat de proiect, aceștia își vor dezvolta o serie de competențe vitale care îi vor ajuta să strălucească pe orice drum vor decide să pornească, nu doar muzical”- a declarat William Fong, Director muzical al proiectului, profesor la Academia Regală de Muzică și sef catedră pian la Purcell School din Londra, școala specială de muzică pentru copii talentați.

Programul se va încheia cu organizarea Festivalului Piano Star, cu premii pentru cei mai apreciați pianiști din proiect.

“Ne dorim ca prin această inițiativă să conturăm un parcurs pentru manifestarea artistică a actului educațional muzical – un prim maraton de devenire artistică profesională pentru pianiști preuniversitari foarte talentați.

Vrem să trezim spiritul artistic, competițional și antreprenorial în 3 copiii talentați, care să își prefigureze încă de pe acum un viitor de succes și să exerseze metode practice de a atinge succesul.

Nu în ultimul rând, ne dorim să atragem audiențele să înțeleagă mai bine muzica clasică și spectacolul prin lecțiile deschise ale acestor copii foarte talentați” – spune Kira Frolu, pianistă, președinta Asociației Artual, initiator și organizator al proiectului.

Proiectul Piano Star este organizat de Asociația Artual, în colaborare cu DC Communication, cu sprijinul ARCUB, Centrul National de Arta Tinerimea Romana, IPP – Instore Power Provider și Aqua Carpatica.

Parteneri: ARCUB, Centrul Național de Artă Tinerimea Română, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar, Goethe-Institut București, Institutul Francez, Centrul Multicultural al Universității Transilvania Brașov, Filarmonica Transilvania din Brașov, Radio România Muzical, The Purcell School London, Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti București și Liceul de Muzică Tudor Ciortea din Brașov.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *