Skip to content

Peste 15.000 de participanți la primul weekend de “Străzi deschise” – PMB

foto: Primăria Capitalei

Primăria Capitalei transmite într-un comunicat de presă că peste 15.000 de oameni au luat parte la evenimentul bucureștean “Străzi deschise” în acest weekend.

Diferit față de anul trecut este că la ediția de anul acesta PMB a prevăzut și o serie de activități culturale și sportive, dedicate în special copiilor.

Astfel, sâmbătă și duminică au avut loc ateliere de dans organizate de Opera Comică pentru Copii, spectacole de teatru în aer liber, susținute de Teatrul Masca sau activități sportive, organizate de centrul educațional al PMB – Proedus.

foto: Primăria Capitalei

„Străzi deschise” continuă în zona centrală în weekendul 14-15 mai, când segmente din Calea Victoriei şi Bulevardul Unirii vor deveni pietonale şi vor găzdui o nouă serie de activităţi artistice şi pentru copii.

foto: Primăria Capitalei

Proiectul „Străzi deschise” care presupune pietonizarea mai multor străzi din zona centrală a Capitalei (Calea Victoriei și străzile adiacente, Piața „George Enescu”, Piața Universității, Bulevardul Unirii și Șoseaua Kiseleff) și crearea unor spații de promenadă și relaxare în centrul orașului se va desfășura în mai multe weekenduri, până pe 16 octombrie.

Dacă mulți bucureșteni se bucură de promenadă, pe de altă parte, alți locuitori ai capitalei și-au exprimat nemulțumirea pe pagina de facebook a primarului Nicușor Dan, cu privire la mizeria lăsată pe străzi de participanții la Străzi Deschise, lipsa unor toalete publice, precum și față de gălăgia din zonă. Deși programul oficial era anunțat până la ora 22.00, la mai multe terase de pe Calea Victoriei, petrecerea a continuat până la 1 noaptea.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *