Skip to content
palatul adevarul

Palatul Adevărul a fost demolat. Era un monument al presei românești

foto: Reptilianul.ro

Palatul Adevărul, de pe Strada Constantin Mille din capitală, a fost demolat. Clădirea ridicată în 1898 din dorința lui Constantin Mille, proprietarul ziarului Adevărul, a găzduit o bună parte din istoria presei românești. Demolarea a avut loc la exact 123 de ani de la inaugurare.

foto: Reptilianul

Încărcat de povești, palatul era una dintre cele mai mari ruine din centrul capitalei, chiar în vecinătatea Cercului Militar și a Palatului Universul, vizavi de Teatrul Mic.

Înainte de demolare/ foto: Reptilianul

Imaginile de după demolare, surprinse de Reptilianul, sunt dezolante. Deși pe autorizația afișată scrie că este vorba despre desființarea parțială a clădirii și consolidare imobil, se poate vedea cu ochiul liber că nu a mai rămas absolut nimic.

foto: Reptilianul

„Palatul” Adevărului, ridicat pe strada Sărindar nr. 11, se dorea a fi o replică română a „palatului” ziarului Figaro din Paris, scrie Reptilianul.ro.

foto: Reptilianul

Inaugurarea festivă a noului sediu, care a adăpostit redacția Adevărului până la suprimarea ziarului în 1937, a avut loc într-o duminică, la 3 mai 1898, în prezența a circa 500 de invitați, printre care: A. Vlahuță, V. Gh. Morțun, C. D. Anghel, V. Valentineanu, V. M. Kogălniceanu, pictorul Jiquidi, Vintilă C. A. Rosetti, G. Ranetti, D. Nanu ș.a.

foto: Reptilianul
foto: Reptilianul

Vedeți mai multe fotografii și citiți povestea palatului pe reptilianul.ro.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *