Open Call pentru tineri care vor să devină jurnaliști – Media Incubator 2021

Goethe-Institut și Cultura la dubă invită tinerii care vor să devină jurnaliști la Media Incubator, alături de unii dintre cei mai apreciați profesioniști din domeniu.

Evenimentul va avea loc 14 – 17 octombrie 2021, în Pavilion 32, la Goethe-Institut București.

Dacă sunteți pasionați de jurnalism și vreți să descoperiți metodele de lucru ale presei de calitate, Goethe-Institut București vă propune să vă înscrieți la workshop-ul Media Incubator – dedicat persoanelor care doresc să lucreze ca jurnaliști.

Participarea este gratuită și deschisă oricărei persoane stabilită în România, însă prioritate vor avea studenții sau absolvenții unei școli de jurnalism.

Goethe-Institut București va asigura transportul și cazarea persoanelor din afara Bucureștiului.
Tot ce trebuie să faceți este să trimiteți o scurtă biografie, în care să vă prezentați și o scrisoare de motivație prin care să ne spuneți de ce doriți să participați la eveniment (maximum 1000 de cuvinte). Ambele documente trebuie trimise la adresa [email protected]

Exprimarea corectă în limba română și cunoștințe bune de limba engleză sunt condiții obligatorii de participare!
După perioada de înscrieri, care are loc între 1 – 31 august 2021, un juriu stabilit de organizatori va selecta 10 participanți. Selecția va fi anunțată pe 15 septembrie 2021.

foto: pixabay.com

Într-o lume în care fenomenul fake-news se răspândește și dăunează tot mai mult societăților în care trăim, jurnalismul curat, de calitate, este cu atât mai valoros și trebuie protejat.

În Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Macedonia de Nord și România, Goethe-Institut, în colaborare cu partenerii săi locali, dorește să susțină jurnalismul responsabil și sensibil din punct de vedere social prin intermediul proiectului MEDIA INCUBATOR.

Proiectul MEDIA INCUBATOR este un program de formare pe mai mulți ani care sprijină studenții și jurnaliștii aspiranți care doresc să se concentreze pe reportajul social și pe subiectele legate de combaterea sărăciei, egalitatea de șanse și minoritățile.

Goethe-Institut București își propune să încurajeze jurnalismul adevărat și, mai mult decât atât, să aducă în discuție rolul și statutul femeii jurnalist, de la modul în care aceasta este privită și abordată în timpul activității sale de către persoane publice sau de către public, la discriminări salariale sau implicarea în subiecte ce reflectă abuzuri la care sunt supuse femeile.

De asemenea, Goethe-Institut dorește să susțină viitorii tineri jurnaliști și să îi pună pe aceștia în contact direct cu jurnaliști români și germani consacrați.

Printre invitații de marcă ai evenimentului se numără Paula Herlo, jurnalist România, te iubesc, Alex Nedea, jurnalist Recorder, Diana Oncioiu, jurnalist Dela0.ro, Ramona Avramescu, jurnalist TVR, Răzvan Luțac, jurnalist Libertatea și Gazeta Sporturilor, Andreea Brașovean, jurnalist Digi24 sau Medana Weident, jurnalist Deutsche Welle.

Jurnalismul politic, jurnalismul de investigație, relația cu sursele, documentarea subiectelor sau tehnicile de scriere sunt doar câteva dintre subiectele care vor fi abordate de invitați.

MEDIA INCUBATOR București este organizat de Goethe-Institut București și curatoriat de Alexandra Tănăsescu, redactor șef și fondatoarea platformei de jurnalism independent Cultura la dubă – www.culturaladuba.ro.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *