Skip to content

“Nomadland”, “The Crown” și “Borat Subsequent Moviefilm” – marii câștigători la Globurile de Aur 2021

foto: Nomadland

Azi-noapte s-au decernat Globurile de Aur, într-o ediție specială, care a îmbinat prezența live a invitaților cu intervenții pe zoom.

Nomadland a primit două dintre cele mai importante premii: cel mai bun film – dramă și cea mai bună regie Chloé Zhao.

Regizoarea chineză a stabilit o premieră, devenind prima femeie de culoare care câștigă Globul de Aur pentru cel mai bun regizor și a doua femeie din istorie premiată la aceeași categorie.

Chloe Zhao în direct la Globurile de Aur/ foto: Getty

Deși considerată favorită la câștigarea premiului, actrița din rolul principal, Frances McDormand nu a primit Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-o dramă. Acesta i-a revenit Andrei Day, pentru rolul din filmul “The United States vs. Billie Holiday”.

Borat Subsequent Moviefilm, controversata comedie cu Sasha Baron Cohen a câștigat premiul pentru cel mai bun film – comedie sau muzical și pentru cel mai bun actor într-un rol principal în comedie sau muzical.

Sasha Baron Cohen/ foto: Amazon Studios

Minari a fost desemnat pentru cel mai bun film străin (un film realizat în S.U.A., cu Brad Pitt producător executiv și cu 35% din dialoguri în limba engleză), în ciuda pronosticurilor care dădeau favorit filmul Another Round, marele câștigător de la Premiile Academiei Europene de Film la sfârșitul anului trecut.

The Crown (serialul despre casa regală Britanică) a câștigat 4 premii – cel mai bun serial – dramă, cel mai bun actor într-un serial – dramăJosh O’Connor pentru rolul prințului Charles, cea mai bună actriță într-un serial dramăEmma Corrin pentru rolul prințesei Diana și premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar în serial – dramăGillian Anderson pentru rolul lui Margaret Thatcher.

Emma Corrin în The Crown

Iar The Queen’s Gambit a primit premiul pentru cea mai bună miniserie și Anya Taylor-Joy premiul pentru cea mai bună actriță într-o miniserie.

Anya Taylor-Joy în The Queen’s Gambit

Puteți vedea aici lista completă a câștigătorilor.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *