Noi măsuri în domeniul culturii: distanțarea pe platoul de filmare și protejarea actorilor de peste 65 de ani

Ministerul Culturii a publicat un ordin comun al ministrului Culturii cu ministrul Sănătății, pentru a stabili noi reguli de funcționare în domeniul culturii.

De exemplu, în ceea ce privește domeniul producției de film și al audiovizualului, va fi permisă o filmare cu peste 10 actori doar dacă se va pastra distanțarea socială de 1,5 metri, contactul fizic între actori va fi limitat și se vor evita scenele cu contact apropiat îndelungat (mai mult de 15 minute, la o distanță mai mică de 1,5 m).

Printre măsurile speciale, care se aplică și la filmări și în teatru este menționată protejarea actorilor care fac parte din grupe de risc: cu vârsta peste 65 de ani și/sau cu boli cronice asociate), ei având un program de lucru redus.

Nicăieri nu este permisă organizarea unor mese de tip bufet suedez, ci doar mese cu porții individuale.

Machiajul și coafura se vor efectua cu respectarea precauțiunilor universale: menținerea distanței fizice, limitarea contactului apropiat, igienizarea mâinilor și dezinfecția suprafețelor înainte și după ședința de machiaj/coafor.

La evenimentele de tip drive-in, spectatorii nu vor avea voie să părăsească autoturismul, cu excepția cazului în care doresc să meargă la toaletă.

Este obligatorie dezinfectarea echipamentul tehnic: lavaliere, microfoane, walkie-talkie, căști etc. Dacă materiale și echipamentul sunt achiziționate/închiriate, trebuie stabilit un protocol împreună cu fiecare furnizor privind procedura de curățare și igienizare a acestora, astfel încât să nu fie afectate calitatea și proprietățile materialelor și echipamentelor.

Citiți aici lista completă a măsurilor impuse.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *